RSS Feed

A Gyűrűk ura kosarat adott

Dalia László - 2021. 09. 06. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Gyűrűk ura kosarat adott

A miniszterelnök segítségét kérte Galla Miklós humorista, hogy megkaphassa végre a neki ítélt Karinthy-gyűrűt, amit az MTVA döntése alapján viszont nem kaphat meg.Miután más fórumot nem ismer, aki igazságot tehetne, a miniszterelnökhöz fordult. Gondolta, hogy Orbán, mint afféle Mátyás király majd kiosztja az MTVA gőgős nagyurait.Rosszul gondolta.

Tisztelt Miniszterelnök úr, egész életemben csak azzal foglalkoztam, hogy a Kedves Közönséget megnevettessem, illetve a dalaimmal szórakoztassam. Kérem, intézkedjen, hogy a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet megkapjam, visszatérhessek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet.” – írta nyilvános Facebook-posztjában Galla. A miniszterelnök a humorista posztja alá kommentelve válaszolt. Eszerint segíteni nem tud. Legalábbis azt írta: "Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom. Hajrá!"

Orbán még életében nem volt ily szerény. Sokkal inkább jellemző rá, hogy ahogy öregszik, már a látszatra sem ügyel. Nagy Katalin mikrofonállvány előtt péntek reggel fél nyolckor gyakran elszólja magát, s királyi többesben vagy egyesben beszél az országos döntésekről, s végül is nem nagyzol, mert mint tudjuk, itt aztán mindenben ő dönt. Nem tudom, hogy bírja idegekkel, de nélküle itt nem történik semmi. Gyakran ezért van zavar az erőtérben, mert amíg nem érik el, ő nem mond valamit, addig áll a rendszer, s legfeljebb össze-vissza hamukáznak az emberei.

A miniszterelnök állítólag bírja az angol humort, de én nem így gondolom. Vagy nem tudja, mi az angol humor vagy téved saját ízlésének megítélésében. Ő a népi humort szereti, amit ő is művel néha napján, s mint egy nagy úr viccelődik Kati nénivel, vagy Józsi bácsival. És ugyan melyik merne visszaszólni? Galla humora neki túl városi, túl bennfentes. A vidék kilöki az efféle úri ficsúrokat, a NER nem tűrheti, hogy ilyenek a szájukra vegyék. A Gyűrűk ura pedig nem süllyed a Karinthy gyűrűk színvonalára. Ha ő leszól a Kunigunda utcába, akkor minimum dörög az ég, s Trump vagy Putyin nagyúr kérését teljesíti. A propagandistáknak nem kell holmi Cserhalmi vagy Galla csepűrágókkal törődniük.

Fotó: Máté Krisztián
Lap tetejére