RSS Feed

Rémálom

Regös István - 2021. 09. 02. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rémálom

Nem nagy öröm, hogy a média nagy része a pandémiával foglalkozik. A tévéhíradók hemzsegnek a különböző véleményektől, az ember már teljesen belehülyül abba, kinek higgyen, és egyáltalán mit tegyen, hogy ne félelemmel feküdjön és keljen. Már arról szól a közbeszéd, hogy ki kapjon harmadik oltást és ki nem. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy akkora itt a zűrzavar, hogy már valóban nem tudjuk, kinek hihetünk.

Az egyik riportban megszólaló virológus szerint, ha valaki már megkapta ugyanazt a két oltást, az harmadikként egy másik vakcinát kapjon, de felvehet az első kettőtől eltérő emlékeztetőoltást is. Okos, meglett emberek korban távol az óvodától, akárhol szólalnak meg, mindenütt mást mondanak. Már azzal mentegetem őket, hogy biztosan valamilyen új módszert találtak. 

Kedves Olvasó, meg tudja mondani, hogy mikor írhatnánk már másról, mint a pandémiáról? Meddig foglalja még el bebetonozott helyét a járvány a hírek között? A nagy nyári melegben viszonylag csökkenő megbetegedési számokkal dicsekedhettünk. Sőt, olyan napok is voltak, amelyeken közvetlenül a pandémia miatt nem halt meg senki. Heuréka! Egyszer vagy kétszer megírtam már korábban, hogy volt egy tisztelt tanítómesterem, aki reggelente a fürdőszobában olvasta el minden nap az újságot. A halálozási rovatnál kezdte, és ha abban nem szerepelt a neve, még örvendezett is. Hát, így van ez mostanában, egy vagy két éve, de attól félek, hogy hosszabb ideig még itt is marad. 


Olykor fellélegeztünk, mert azt hittük, sikereket jelenthetünk a járványról, csökken a megbetegedések száma, kevesebben kerültek kórházakba, még inkább lélegeztetőgépre. Nem tudjuk azonban, meddig tarthat még ez a járvány. Nem vagyok szakember, de úgy döntöttem, kiválasztok egy gyógymódot és aszerint élek. Szerintem rosszul teszi az, aki össze-vissza keresgél az interneten és például osztályozza a vakcinákat. Így mindegyik oltásnak kialakult már a tábora. Emlékszem az oltások kezdetén a miniszterelnök bejelentette, hogy ő kínai vakcinát kapott, mert abban bízik. Emiatt nagyon sok híve is a kínai vakcinát vette fel. Új kifejezéssel is találkoztunk: „Megyek oltakozni!” Ma már ezt halljuk: „Felvesszük a harmadik oltást is!” Én nem adok már tanácsot, azt sem árulom el, hogy felveszem-e a harmadik oltást vagy sem. Majd megmondja a nagy tudású orvos barátom, és amit ő mond, azt teszem.

Szóval, a pandémiával kezdtünk és ott is fejezzük be. Kíváncsi vagyok, milyen hatásfokkal dolgoznak a különböző oltások. Lesz-e immunitásunk, ha tényleg beköszönt a negyedik hullám? A pszichés veszély létezik, és csak remélni tudjuk, hogy aki bármelyik vakcinát felvette korábban, az valóban védett lesz. Egyébként csak megemlítettem, itt vannak a teltházas futballmeccsek, köztük a magyar-angol, vagy éppen koncertek, melyek korábban elmaradtak. Szóval, tovább tart a tömeg és a járvány küzdelme. Remélem, hogy a végén nem a járvány győz!


Fotó: Németh András Péter
Lap tetejére