RSS Feed

20 éves Anne Hathaway tündérmeséje

hvg.hu - 2021. 08. 02. 17:27:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

20 éves Anne Hathaway tündérmeséje

A Neveletlen hercegnő óriási siker volt 2001-ben, ekkor lett A-listás sztár a főszerepet alakító Anne Hathawayből. A film színészei Instagramon emlékeztek meg az évfordulóról. A film három színésze, Anne Hathaway, Mandy Moore és Heather Matarazzo is megemlékezett a saját Instagram-oldalán a Neveletlen hercegnő romantikus vígjáték 20. évfordulójáról.

Hathaway alakította a filmben a főszereplő tinilányt, Miát, akinek fenekestül felfordul az élete, mikor megtudja, hogy egy kicsi európai monarchia, Genovia trónjának a várományosa. Bár a habkönnyű téma nem igazán nyerte el a kritikusok tetszését, Anne Hathaway alakításáért mindenki odavolt, a Neveletlen hercegnő pedig jól teljesített a mozipénztáraknál is: 2001 egyik legnagyobb kasszasikerének számított a 165 millió dolláros bevételével.

A filmmel robbant be Anne Hathaway a legsikeresebb hollywoodi színészek közé: a színész korábban viccesen úgy fogalmazott, hogy a filmnek köszönhetően "vált szupersztárrá a 6 évesek szemében" - a két évtizede először július 29-én bemutatott vígjátékban Hathaway még csak 18 éves volt.


Fotó: -a-
Lap tetejére