RSS Feed

A Gipsy Kings nyitja a Paloznaki Jazzpikniket

hvg.hu - 2021. 07. 27. 9:48:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Gipsy Kings nyitja a Paloznaki Jazzpikniket

A programban korábban szereplő Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience formáció frontembere, Al McKay betegsége miatt azonnali kezelésre szorul, így az összes koncertjüket le kellett mondaniuk, nem tudnak ellátogatni idén a Jazzpiknikre.

 A formáció helyett szintén egy legendás örökzöld lép fel július 29-én, csütörtökön; a világhírű Gipsy Kings zenekar hozza el szívmelengető flamenco-pop dalait a paloznaki dűlőkbe.

A Gipsy Kings az 1970-es években alakult Dél-Franciaországan, ahol José Reyes, a híres flamenco-gitáros fiai és unokatestvéreik, a Baliardo fivérek alapították az együttest. Flamenco, salsa és pop hangzásaik sikere több mint négy évtizede töretlen, a „Bamboleo”, a „Baila Me” és az „Volare” számaikkal a világ legkeresettebb és legnépszerűbb zenekarai között jegyzik őket. 13 stúdióalbummal, 9 válogatás-, valamint live anyaggal és rengeteg Grammy-jelöléssel a hátuk mögött, még ma is aktívan zenélnek, koncerteznek és perdítik táncra közönségüket a világ minden pontján.


A Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadának fellépői: július 29-én, csütörtökön Mario Biondi viszi a nyitóeseményt, őt követi a legendás Gipsy Kings – a koncertek előtt és után Jazzkovács Lászlóval hangolódik a fesztiválélményekre éhes közönség.

Július 30-án, pénteken a Mörk lép fel, majd Rúzsa Magdi hangja tölti be a paloznaki dűlőket, végül az est a DELADAP utánozhatatlan elektroszving dallamaival folytatódik.

A szombati záróest valódi megkoronázása a három napnak: július 31-én a Manaky nyitja az estet, őt követi a De Phazz német jazz kollektíva, majd a világhírű holland szaxofon-királynő, Candy Dulfer lép fel, végül a Kraak&Smaak Live Band utánozhatatlan hangjai töltik be a piknikezők szívét.


Fotó: -a-
Lap tetejére