RSS Feed

Manneken-Pis, ereszcsatorna, sült krumpli

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 07. 27. 12:56:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Manneken-Pis, ereszcsatorna, sült krumpli

A harmad-magyarországnyi területű Belga Királyság turizmusának hagyományosan a szomszédos államok polgárai a főszereplői. Augusztus küszöbén már egyre több külföldi érkezik kerékpárral, motorral, autóval, busszal, vonattal, főleg az NSZK-ból. Angela Merkel Brüsszelben járva szívesen „teszteli” a büfék legendás sült burgonya kínálatát!

A 11,5 millió lakosú Belgium idegenforgalmi szakemberei reménykednek benne, hogy a Brexit nem szegi kedvüket a szigetországból korábban tömegesen érkező vendégeknek. A koronavírus-járvány lassú lecsengésével és az iskolai szünet rajtjával párhuzamosan már most több a külföldi Brüsszelben, Brüggeben, Gentben és Antwerpenben, mint 2021 első hat hónapjában. Ha beköszönt a forró nyár, akkor a hűs vízű, északi-tengeri üdülőövezetek és kempingek is benépesülhetnek, főleg belföldi, valamint német, holland, luxemburgi, angol és skandináv turistákkal.

A Belga Királyság múzeumainak, kiállítótermeinek, koncertjeinek is egyre több a látogatója, s talán a második félévben teljesen normalizálódhat a kulturális élet az 1830-ban alapított – hivatalosan három nyelvű – államban. A rock és pop szerelmeseit június végéig várta az eupeni „Musik Marathon”. A „Sjock Festival” pedig Gierlebe hívogatott július 9.-11. között. A háromnapos belgiumi bulit augusztusban, szeptemberben továbbiak követik – szinte valamennyi zenei műfajban.

Fotó: -a-
Lap tetejére