RSS Feed

Tokió 2020: Pergel Szandra készen áll a rajtra

mti - 2021. 07. 21. 13:00:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tokió 2020: Pergel Szandra készen áll a rajtra

Fizikailag és mentálisan is készen áll a rajtra Pergel Szandra, a magyar női asztalitenisz-válogatott játékosa, aki Szudi Ádámmal vegyes párosban és a női csapat tagjaként áll majd asztalhoz a pénteken kezdődő tokiói olimpián.

A 32 éves pingpongos az MTI-nek elmondta: nehéz év áll mögötte, de most már testileg és lelkileg is felépült.
    "Éppen szombaton lesz egy éve, hogy megműtötték a szememet, utána egy nagyon nehéz fél év következett. Ha tavaly rendezik az olimpiát, nem is vehettem volna részt rajta. Később aztán egy vádlisérülés is közbejött, de most már azt mondhatom, rendben vagyok." - nyilatkozott az olimpiai faluban Pergel Szandra.
    Az olimpiai újonc asztaliteniszező hozzátette: nagyon jó a hangulat a csapaton belül, velük lakik a tartaléknak nevezett Fazekas Mária és a gyúró, Szvitán Krisztina is, és remekül érzik magukat a faluban. Erről tanúskodik egyébként az a videó is, amelyet a Magyarock-Olympic Team Hungary Facebook-oldal is megosztott, s amelyen Pergel, Madarász Dóra, Fazekas és Szvitán a Queen együttes egykori frontemberét, Freddie Mercuryt utánozva előadja a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt.
    "Nagyon jó kapcsolatban vagyunk a lányokkal, és még ebből a helyzetből is, hogy nem nagyon mehetünk sehova, próbáljuk a maximumot kihozni." - fogalmazott.
    A játékosok már feltérképezték a versenyhelyszínt, a Fővárosi Sportcsarnokot is.
    "Minden versenyen mások kicsit az asztalok, s úgy érezzük, a mostaniak jók lehetnek a mi játékunkra. Más kicsit a felületük, s emiatt több falsot tudunk tenni a labdába. Ez Dórinak és nekem is fekszik. Felszabadultan állunk majd asztalhoz." - jelentette ki Pergel Szandra.
    Az asztaliteniszezők versenyei szombaton rajtolnak, a sorsolást helyi idő szerint szerdán (ma) este tartják. Pergel az olimpia első szakaszában vegyes párosban lesz érdekelt.
    "Akkor lennénk elégedettek, bárkivel is játszunk, ha úgy tudnánk kijönni a palánkon, hogy mindent sikerült beleadnunk. Bármi is lesz az eredmény, a világ 16 legjobb párosa közé kerültünk, ami óriási siker." - mondta a magyar játékos, aki később csapatban is asztalhoz áll majd. Ezzel kapcsolatban úgy vélte: fontos lesz a pihenés, a regeneráció, de bizakodó, hogy a végig tartani tudja majd a formáját.

Fotó: moatsz.hu
Lap tetejére