RSS Feed

Tokió 2020: az államtitkár elégedett a létszámmal

mti - 2021. 07. 20. 9:18:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára kimondottan elégedett azzal, hogy 173 magyar sportoló vehet részt a pénteken kezdődő tokiói olimpián

 "Óriási dolog, hogy ilyen nehéz helyzetben ilyen sok sportoló fogja képviselni hazánkat. Nagyon elégedett vagyok, hiszen a legutóbbi két olimpián nem volt ilyen magas a sportolói létszám" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Szabó Tünde, aki kiemelte, hogy hetven egyesületből, 24 sportágban indulnak majd a magyarok Japánban.
    Az államtitkár közölte, már sok helyen elhangzott, hogy 15 érem realitás lehet a küldöttségtől, és azt gondolja, hogy ezt valóban el fogják érni a magyarok.
    "Reméljük, minél csillogóbb érmekkel térnek haza" - tette hozzá.
    "Ez egy olyan olimpia lesz, amire mindenki emlékezni fog, akár sportoló, akár sportvezető, akár sportszakember" - vélekedett Szabó Tünde.
    Hangsúlyozta, a sportvezetők feladata az volt, hogy minden lehetőséget megragadjanak a sportolók támogatására, hogy azok a legjobb tudásuk szerint készülhessenek fel az ötkarikás játékokra. Éppen ezért a koronavírus-járvány miatti nagyon nehéz időszakban is biztosították, hogy a versenyzők sportolhassanak, az ő érdekükben történt, hogy a sportnagyhatalmakhoz képest a legkésőbb zárták be a létesítményeket, és a legkorábban nyitották ki azokat.
    Az államtitkár a japánoktól - a tőlük megszokott - precíz, kitűnő szervezésre számít, és elmondása szerint a Magyar Olimpiai Bizottság már Japánban tartózkodó munkatársai megerősítették, hogy eddig minden ennek megfelelően zajlik a helyszínen.
    Szabó úgy vélekedett, a sportolók számára "nézők nélkül nem lesz ugyanaz" az olimpia, de a buborékrendszerben lebonyolított hazai versenyek során már alkalmazkodhattak a speciális körülményekhez, amelyek így nem érik őket újdonságként.

Lap tetejére