RSS Feed

„Langosch, bitte!”

Mogyorósi Géza - 2021. 07. 21. 8:00:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 „Langosch, bitte!”

A német utazási szakemberek szerint a drágább hotel, avagy repülőjegy ár sem szegi kedvüket az üdülni vágyók millióinak. A Lufthansához hasonlóan számos légitársaság indítja újra e hetekben részben leállított flottáját. A főszezonban az NSZK-ból főleg Dél-Európába készülnek az EU legnépesebb államának polgárai, de hazánk is toplistás.

A belföldi üdülés mellett a megszokott külhoni célállomásokhoz maradnak 2021-ben is hűségesek a germán turisták. Az utazási irodák, portálok foglalásai azt tükrözik, hogy a spanyol tengerpartot imádják a legjobban Angela Merkel birodalmának polgárai. Az ezüst érem idén a görög szigetvilágnak jár. Dobogós e hetekben Törökország is. Ám ezen adatokkal óvatosan bánnak az idegenforgalmi szakértők, mert az NSZK-ban élő sok millió török/kurd is hazavágyik az iskolai szünet, a szabadság heteiben.


Itália, Portugália és Franciország, valamint a horvát riviéra is ott van a németek kedvenc vakációzó helyei között. A szomszédos Benelux-államokba, Ausztriába főleg autóval gurulnak, s ez a közlekedési eszköz a legnépszerűbb a Balatonra készülődők körében is. A magyar tenger vízminőségére idén sem lehet panasz, s a „Langosch”-ba, „Gulasch”-levesbe is már régen beleszerettek a 31 éve újraegyesített Németország turistái. Sokan már az unokáiknak akarják megmutatni, hogy hol üdültek fiatalon a Kádár-medencében...


De a szakemberek szerint rengeteg vendég marad belföldön! Diplomatikusan (ünneprontóan?) a berlini külügyi tárca vezetője is ezt javasolja. „Ha a pandémiás helyzet egyes államokban rosszabodik a nyáron, akkor ez 2021-ben már senkit sem lephet meg, mint tavaly” -  fogalmazott Heiko Maas. A sportos, triatlonozó szociáldemokrata – világjáró – kormánytag nyíltan közölte, hogy a külföldön ragadt honfitársak hazafuvarozására nem lesz mód idén. Magyarán, csak olyan helyre utazzunk, ahonnan önerőnkből/önköltségen vissza is tudunk térni! Szerintem hazánk is ilyen – megfizethető – hely.


Fotó: -a-
Lap tetejére