RSS Feed

Nemcsak az olasz válogatott nyerte meg az Eb-t

M. A. - 2021. 07. 17. 13:00:31 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nemcsak az olasz válogatott nyerte meg az Eb-t

Érdekes statisztikára hívta fel a figyelmet a Sport Tv. A nemzeti bajnokságok közül az olasz bajnokság játékosai szerezték a legtöbb gólt az Európa-bajnokságon, összesen 37-et, amivel jelentősen megelőzött minden más európai topbajnokságot.

Akár azt is mondhatjuk, hogy az olasz válogatott mellett a Seria A is megnyete az Európa bajnokságot. Az olasz keretben mindössze négy idegenlégiós volt, és a 22 olasz bajnokságban szereplő játékost 10 különböző klub adott (Torino, Milan, Napoli, Juventus, Roma, Lazio, Inter, Atalanta, Sassuolo, Fiorentina), a torna legjobbjának az olasz nemzeti csapat hálóőrét, a mindent eldöntő tizenegyespárbajban brillírozó Gianluigi Donnarummát választották, aki az AC Milan-ból került a keretbe. Az Eb álomtizenegye nyilván az olasz kapussal kezdődik, és rajta kívül további négy olyan játékos kapott benne helyet, aki a Serie A-ban játszott az előző szezonban (Leonardo Bonucci és Federico Chiesa a Juventus, Leonardo Spinazzola a Roma, Romelu Lukaku pedig az Inter játékosa).

 

Ami szintén nagy szó az olasz focival kapcsolatban, hogy soha nem néztek ennyien olasz futballt Angliában. A spanyol-olasz meccs lett a valaha volt legnézettebb Eb-meccs a döntőkön kívül, amelyen az angol válogatott nem lépett pályára. Az Eb-döntő pedig Diana hercegnő temetése óta a legnézettebb televíziós program volt a maga majd 30 millió nézőjével.

 

A 2021-22-es szezontól a Serie A mérkőzéseit a Sport TV-n követhetik majd a magyar tévénézők, és a legjobb olasz sztárklubok a BL-ben is feltűnnek majd csatornáikon.

 

 

 


Fotó: Sport TV
Lap tetejére