RSS Feed

Dobó Kata új filmje újjáépítette a gyereksztár fogalmát

M. A. - 2021. 07. 19. 12:12:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Dobó Kata új filmje újjáépítette a gyereksztár fogalmát

Egy különleges hangulatú filmnek ígérkezik az El a kezekkel a Papámtól! című magyar alkotás, ahol a jól ismert kedvencekkel és újonnan felfedezett tehetségekkel is találkozhatunk. A filmet Dobó Kata rendezte és december 2-tól vetítik a mozik.

A történetet Lakner Artúr Édes mostoha című regénye ihlette: Dorka eleven, cserfes kislány, akinek élete szomorú egyhangúságban telik özvegy édesapja, András mellett. Azonban egy napon András bejelenti, hogy megházasodik. Az élénk fantáziájú kislány hétköznapjai innentől megváltoznak, kalandjai során új barátokra lel, s megismeri a varázslat erejét.

 

„Az El a kezekkel a Papámtól! filmmel újjáépítjük a gyereksztár fogalmát a hazai piacokon, és megalkottunk vele egy történetet, ami mesél, ami varázsol, ami túloz, ami meghökkent és amivel a nézőknek végre nincs más dolguk, mint hátradőlni és élvezni.” – mesélte Helmeczy Dorottya, a film producere.

 

„Minden felnőttben ott él egy gyermek. Szerencsés az, aki ennek a gyermeknek minél több teret tud adni. Az El a kezekkel a Papámtól! stábja, alkotói csapata minden tekintetben az, hiszen a gyerekek szemén, világán keresztül kellett megálmodnia azt a csodálatos látványt, a varázslatos díszletekkel, jelmezekkel, amelyek remélhetőleg a nézőket is lenyűgözik majd! Azt is mondhatom, hogy a bennem élő gyermek készített egy filmet egy gyerekben élő felnőttről. A romantikus, humoros, mégis elgondolkodtató történet, úgy gondolom, hogy a család minden tagjának tartogat mondanivalót” - nyilatkozta Dobó Kata új filmjéről.

 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, nemzetközi produkciókhoz mérhető stábbal és technikai háttérrel készült film Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda technikai rendezővel készült, gyártója a Megafilm, producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős című Wellhello-filmet is jegyző Horváth András Dezső írta. Vágó: Csillag Mano. Az art department látványtervezője Valcz Gábor, a különleges jelmezeket Bárdosi Ibolya jelmeztervező álmodta meg, a film zenéjét és betétdalait Rakonczai Viktor szerezte.

 

A főbb szerepekben a 11 esztendős Marczinka Bori és Csobot Adél mellett Bokor Barnát, Pálmai Annát, Gubás Gabit, Zsurzs Katit, Nagypál Gábort, Elek Ferencet, Járai Mátét, Pindroch Csabát és Borovics Tamást láthatjuk.

 


 

 


Fotó: InterCom
Lap tetejére