RSS Feed

Szombaton rajtol el a Duna átúszás

Molnár Ágnes - 2021. 07. 16. 13:00:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szombaton rajtol el a Duna átúszás

Szombaton Paksról rajtol az Open Water Tournament (OWT) második versenye: közel ezer nevezőnek nyílik egyedülálló lehetősége arra, hogy a Dunán leússza a 7 illetve 15 kilométeres távot. A sportolni vágyók a sodrás mentén haladnak majd és Uszódnál, valamint Kalocsánál fejezik be az úszást. Az indulásnál Risztov Éva, olimpiai bajnok úszó buzdítja a versenyzőket.

Paksi Víziszínpad lesz, az indulókat Risztov Éva buzdítja majd. A verseny végeztével az úszókat buszok szállítják vissza a kiindulási ponthoz, ekkor kerül sor a díjátadóra.

„Magyarország a vizek országa, rengeteg változatos lehetőségünk mutatkozik arra, hogy a nyílt vizeken is hódoljunk az úszás iránti szenvedélyünknek. Az Open Water Tournament három különböző környezetben nyújt lehetőséget a közösségi sportolásra, az ország felfedezésére. A paksi verseny igazi kuriózum, hiszen a Dunát hódíthatjuk meg. A sodrás megkönnyíti majd kicsit az úszók dolgát” – mondta Mezős Balázs főszervező.

Az OWT célja az, hogy összekösse a turizmust a nyíltvízi úszással és professzionális körülményeket biztosítson – nemcsak profiknak. Az első versenyt június végén tartották a Balatonnál a fűzfői öbölben, augusztus 21-én pedig a gyékényesi búvártóban próbálhatják ki magukat a profik és az amatőrök.


Fotó: paks.hu
Lap tetejére