RSS Feed

Bundesliga – közeleg a start

Mogyorósi Géza - 2021. 07. 17. 8:00:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bundesliga – közeleg a start

Már hűtik a sört a német foci szerelmesei. Július 23-án rajtolnak a másodosztály rangadói. S akkor kezdődik a tokiói ötkarikás nemzetközi viadal is – többek közt germán labdarúgókkal. Ám a zártkapus olimpiai küzdelmeknél izgalmasabb volt az Itáliának – Londonban – diadalt hozó kontinens torna.

A top labdarúgás híveinek még kicsit türelmesnek kell lenniük. A másodosztálynál három héttel később immáron a müncheni, lipcsei, dortmundi stoplis legények számára is elkezdődnek az edzések, sőt meccsek! Augusztus derekán folytatódik a Bundesliga 1. német labdarúgó bajnokság. Új szezon, friss remények! Az FC Bayern kilencedszer lett zsinórban az NSZK legsikeresebb klubja. A müncheni milliomosok 99:44-es gólaránya magáért beszél. A dél-német team eddigi trénere a jövőben a nemzeti tizenegyet edzi majd.


Hans-Dieter „Hansi“ Flick Jogi Löwtől veszi át e hetekben a vakációzó válogatott irányítását. A zsönge Eb szerepléssel elbúcsúzott szövetségi kapitány másfél évtizedig volt a germán legényegylet frontembere. Ő és a drukkerek is elfáradtak... Azt hittem, hogy a kontinens torna talán felejthetővé teszi, hogy a stoplis kedvencek a koronavírus-járvány időszakában jobbára üres stadionokban gurigáztak! De nem aratott sok sikert a Löw-brigád nézők előtt sem! Európa legjobbjai az olaszok lettek – itt a berlini Ku'dammon is autókorzóztak, dudáltak, rikkantgattak a hajdani itáliai vendégmunkások sportbarát leszármazottai, hajnalig ünnepelve Anglia legyőzését. Így még a pizza is jobban ízlik a Spreenél!


Addig is, amíg július 23-án, illetve augusztus 13-án elstartol a 2021/22-es idény lássuk, hogy mely csapatok voltak a legeredményesebbek legutóbb. A bajor gólgyárosok mögött Gulácsi Péterék lipcsei egyesülete végzett. Igaz az RB Leipzig csak egy hajszállal előzte meg a bronzérmes Borussia Dortmundot. Alig csúszott le a dobogóról a VfL Wolfsburg és a frankfurti fiúkórus. Az első osztályban játszó két fővárosi team közül az FC Union Berlin volt a jobb – a Leverkusen mögött hetedikek lettek a Bundesliga tabellán. Ott, ahol Dárdai Pál Hertha BSC-je a 14. placcon landolt. A magyar vezetőedző megmentette szeretett klubját a kieséstől. A balatoni vakációt követően Pali megint lecsüccsenhet az Olympiastadion kispadjára!


Fotó: -a-
Lap tetejére