RSS Feed

Ilyen feneket szeretnének a magyarok

M. A. - 2021. 07. 20. 13:00:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ilyen feneket szeretnének a magyarok

Feszes? Kerek? Izmos? Ritkán beszélünk róla, de legtöbbünk fejében biztosan megfordult már, hogy milyen a tökéletes fenék. Nemrég több mint hétszáz magyar véleményét kérték ki az interneten a női hátsók kapcsán. A felmérés eredménye szerint a magyar nők több mint 70%-a szeretne jobb feneket, és csupán 2% nem tartja fontosnak a párja fenekének kinézetét.

Tótfalusi Alexa, Magyarország első fenékformáló trénere online felmérést készített arról, hogy mit gondolnak az emberek a fenekekről. A több mint hétszáz megkérdezett ember szavazataiból egyértelműen kiderült, hogy a magyar nők több mint 44%-a elégedetlen a popsijával, de 70%-uk szeretne jobb feneket elérni.

 

A megkérdezett férfiak 50%-ának kifejezetten fontos, hogy partnerük fenekének formája és kereksége meglegyen, míg 48%-nak nem ez a legfontosabb, de határozottan előnyösnek találták. Csupán 2% nem tartja fontosnak, hogy a párja fenekének kinézetét. A statisztika alátámasztja, hogy a férfiak nagy része (72%) kifejezetten boldog lenne és támogatná a párját, hogy nagyobb figyelmet fordítson feneke edzésre.

 

“A statisztikából is látszik, amit személyesen is tapasztalatok, hogy sokan azt hiszik, a genetikájukból adódóan nem képesek kerekebb feneket elérni. Pedig megfelelő edzésmódszerrel bárki szert tehet a vágyott feszesebb popsira” - mondta Tótfalusi Alexa, Magyarország első fenékformáló trénere.

 

A nők közel 40%-a kerekebb és feszesebb feneket preferálják. Viszont a második helyen jóval lemaradva a nagy és kevésbé izmos fenék áll 18%-al. Míg a dobogós 3. helyen az izmosabb, feszes és edzett fenék áll.

 

Természetesen minden formájú feneket érdemes megedzeni, hiszen a kedvező esztétika mellett rengeteg egészségügyi előnnyel is jár, mint például: a helyes testtartás kialakítása, csökkenti a sérülések és fájdalmak kockázatát, elősegíti a testtartás javulását, megkönnyíti a mindennapi mozgást. A farizmok edzetésével sokkal több kalóriát égetünk el a testedzéseink során, mintha egy sokkal kisebb izomcsoportra koncentrálnánk, ami jobb anyagcsere folyamatokat okoz.

 

 


Fotó: Claudio Scott/Pixabay
Lap tetejére