RSS Feed

Tovább hasít az Eurovízió győztes dala

M. A. - 2021. 07. 15. 17:25:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tovább hasít az Eurovízió győztes dala

Az olasz származású Maneskin, akik a Sanremo Zenei Fesztiválon bemutatott rock forradalmuk színpadra vitele után "Zitti e Buoni" című dalukkal az Eurovízió közönségét is meghódították 2021-ben. Ez az emlékezetes előadás 39 induló ország közül Olaszországot repítette a csúcsra, 31 év után először.

A ”Zitti e Buoni” amellett, hogy a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál győztese lett, a legtöbbet streamelt Eurovíziós dal címet is kiérdemelte, 2021 március és május között. A Måneskin elképesztő energiákkal árasztotta el a színpadot, hogy átadja könnyen érthető, célzott és rendkívül frappáns üzenetét a teljes szabadságról annak reményében, hogy mély nyomot hagyhatnak az európai kultúrában és azon túl is.

 

A ”Zitti e Buoni” (Hallgass és Viselkedj) egy erős kijelentés, egy dal a megváltásról és a vágyról, hogy megmozgathasd a Földet, felszólalás az előítéletek ellen, ami egy központi téma a zenekar munkásságában – írja a Sony Music Hungary.

 

A dalt szövegét és zenei alapját teljes mértékben az együttes írta.  A ”Zitti e Buoni” már dupla platina minősítésnél tart, több mint 52 millió stremeléssel büszkélkedhet, nyers és erőteljes hangzásával kiemelkedett az Eurovízió fellépői közül. A dalhoz klip is készült Simone Peluso rendezésében, a videóban a zene a lényeg, minimalista látványvilággal kiegészítve.

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére