RSS Feed

Svájc: japán kedvencek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 07. 13. 12:38:33 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Svájc: japán kedvencek

Nem lehet már messze a kánikula, ha moci berregéstől hangos a táj! Az öreg kontinens szívében júliusban is a Yamaha MT-07-es az egyik sztár. A japán motorkerékpárból Svájcban tavaly havonta átlag 200 darabot adtak el a szalonok, s már 2021-ben is sokan e modell nyeregébe pattantak.

A kéthengeres, 690 köbcentis Yamaha MT-07-es idei szériája még dögösebb külcsínnel csábítja a sisakos robogás szerelmeseit. A 3 millió forint alatti mezőnyben különösen a fiatalok körében hódít ez a sportos típus. A toplistán tavaly második helyezett lett egy másik japán kedvenc is. A Kawasaki Z650 szintén LED fényszórókat kapott. A modelljelzés a 68 lovas masina 649 köbös, soros erőforrására utal. E vadóc moci izmosabb „testvére”, a Z900-as Svájcban bronz érmet érdemelt.

Baseltől Budaörsig nyüzsögnek már a motorozás szerelmesei. Júliusban Európában a legfázósabb hölgyek és urak is kitolják garázsukból kedves „paripájukat”. Nincs ez másként a jóléti alpesi tájakon sem, ahol alig csúszott le a dobogóról a BMW R 1250 GS. A Berlinben gyártott bajor rakéta sokak szerelme, ám árából két Daciára is lecsaphat a mohó sofőr... Az ötödik legnépszerűbb moci megint egy ázsiai márka lett Svájcban. A {16 literes üzemanyagtankkal büszkélkedő} Yamaha Tenere 700 valódi „Adventure-Bike” a 4 millió forintos kategóriából. A hatodik placcon a Yamaha MT-09 csillog, megelőzve az eladási listákon a Honda CB500F típust.



Fotó: -a-
Lap tetejére