RSS Feed

Menedzser kerestetik Harkányban

Dalia László - 2021. 07. 13. 8:00:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Menedzser kerestetik Harkányban

Két éve nem fordultam meg Harkányban, így a kénes vízét sem élvezhettem, amely az ízületeimnek ugyancsak jót tesz és persze forró nyarakon jókat lehet úszni a Lepke medencékben, amikor még nem hömpölyög be a tömeg. Állítólag a fürdő vezetői annak örülnek, ha 6-7 ezer látogató van, de a medencék bizony már akkor is megtelnek, ha 3 ezren váltottak jegyet.

Két éve még jóval olcsóbbak voltak a jegyek, most egy 2 órás úszójegy is 1800 forintot kóstál. Van az 2800 is, de ha két órán belül valóban elhagyjuk a strand területét, akkor egy ezrest visszakapunk. Ám, ha fél hétkor megyünk, már nem akarnak jegyet adni, pedig akkor 1800 forint lehetne helyből, hiszen két órát bizonyosan nem maradhatunk. Ám ez egy joghézag, s bizony ez ügyben nem éppen rugalmasak. Hasonló módon járnak el bérlet ügyben is, amit olyan rosszul számoltak ki, vagyis alig van rajta kedvezmény, hogy nem érdemes megvenni. És különben is, miért nincs 1-6-12 hónapos bérlet? Lehet, hogy be kéne szerezni egy asztali számológépet vagy elég lenne egy praktikusan gondolkodó középiskolást felvenni, aki vállalkozó apjától megtanulta, hogy jobb a sűrű fillért. Hasonló módon járnak el Harkányban az esetleges avulásokkal is.Vagy nem telik karbantartóra vagy elvi kifogásuk van a javítgatások ellen, mert ha kilazult egy-két vagy inkább több csempe, nem igazították meg, megvárták a következő szezont, hogy majd akkor úgyis felújítják a medencét. Hogy aztán baleset veszélyesek voltak a kilazult kövek, ez senkit sem izgatott. Egyébként én is szóltam az egyik művezetőnek, miszerint a főmedence szélén hat kő is kiemelhető, elengedte a ragasztó vagy a malter, de semmi sem történt.Hasonló módon készült el a szauna sziget is, ahol ha jól emlékszem, csak két zuhanyt terveztek be.

Most, hogy két év után végre újra eljutottam Harkányba, szombaton már 9 óra után két perccel ott álltam a pénztárnál. Ilyenkor lehet úszni, 11-kor viszont már ott sem vagyok, amikor a nagy tömeg megindul. Az ám, csak a bölcs fürdővezetés másképp gondolta. A pénztárakat fél tízkor nyitották ki és a tömeget csak 10 órakor engedték be. Miért? Csak. Ezt az egyetlen értelmes választ lehetett volna a menedzserükből kizsarolni, ha ott lett volna a kapunál. Ellenben odaküldtek egy fehér köpenyes bácsit, aki felhívta a kerítésnél izzadó százakat, hogy majd kulturáltan lépjék át a fürdő területét. Hát, nem nagyon díjazták az öreget, s ha van egy-két vehemensebb alak, akkor el is fajulhatott volna a párbeszéd. Így csak zúgolódtak a  népek, szidták a fürdő vezetőinek felmenőit és izzadtak rendesen. 

Utóbb megnéztem a pesti strandok nyitva tartását és azt találtam, hogy vagy már hétkor kinyitnak vagy legkésőbb kilenckor. Na, miután Harkányban végre bejutottam a strandra, a medence alját sem kellett nagyon vizslatnom, hogy törmeléket lássak, tehát egy új porszívót sem ártana venni. Mert az is bizonyos, hogy a kései nyitás nem a takarítás miatt rendeltetett el.

Fotó: -a-
Lap tetejére