RSS Feed

Kubatov siratja a Fradit

Dalia László - 2021. 07. 10. 8:00:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kubatov siratja a Fradit

A hét viccét ezúttal Kubatov Gábor, az FTC elnöke találta ki, amikor azt mondta, hogy Baranyi Krisztina polgármester kivérezteti a Fradit, mert a 40 millió forintos adót nem fizeti vissza a klubnak. Tessék mondani, mennyi az FTC évi büdzséje?

Sok viccet halottunk már a magyar labdarúgó klubok sanyarú sorsáról, de amikor Kubatov Gábor panaszkodik, hogy nem kapott vissza 40 milliót a legatyásodott önkormányzattól és most mi lesz szegény gyerekekkel, az utánpótlással, akkor Albániában is elsírják magukat az utcagyerekek. Mert hát miből is él Magyarország első számú klubja? Tán a jegybevételből vagy a játékosok eladásából? Na, nem, a becsatornázott adóból, a taoból, amit még véletlenül sem az utánpótlásra költenek. Különben is hány játékosuk van, akit ők neveltek? A pályán még a magyar játékos is ritka, előbb vesznek marokkói-belga kispadost, minthogy itthon körülnézzenek, főleg nem a saját házuk táján. 

Kubatov többször elsírta magát, hogy milyen drágák a magyar játékosok, kénytelenek másutt körülnézni. Ám csak egy ellenpéldát mondanék. Mezőkövesden focizott Szalai Attila, aki most már a magyar válogatott alapembere. A zöld-fehéreknek nem volt egy játékos megfigyelőjük sem, aki az M3-ason elment volna Kövesdre és rendesen megnézi a játékost. Ciprusról eljött idáig valaki és elvitték. Jó pénzért továbbadták a törököknek, azok meg már 20 millió euróért árulják. Ja, most már drága. Mondhatjuk, hogy Rebrov az ukránokat, a külföldieket pártolta, de ő meg azt állította, hogy a feje fölött vásároltak. Mindegy is.

Baranyi polgármesternő válaszolt Kubatovnak, s elárulta neki, hogy az önkormányzat nem szokta kivéreztetni a  sportegyesületeket, sőt több szakosztályt támogat is. Igaz, a női torna, jégkorong és kajak-kenu szakosztályok valóban utánpótlásra költik azt a kis pénzt, amit az önkormányzat adni tud. Mellesleg az FTC az Üllői úti stadion után sem fizet egy fillér adót sem. Megkérdezhetném, hogy ki véreztet ki, kit, de hát ez egy nagyon naiv kérdés lenne, tekintettel arra, hogy Kubatov úr a Fidesz berkeiben nagyon is előkelő helyen rangsorolt valaki, elég, ha a nevéről elhíresült listát felemlegetjük. S amíg egy sportrajongó, mit rajongó, fanatikus a miniszterelnök, addig előbb fogy el a kórházak pénze, s nem telik szappanra, WC papírra, minthogy az FTC-nek ne telne egy-két levitézlett légiósra.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére