RSS Feed

Hertha – hihetetlen diadal

Mogyorósi Géza - 2021. 07. 05. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Hertha – hihetetlen diadal

A német fociszurkolók még nem heverték ki a júniusi 2:2-es döntetlent a magyar válogatott ellen, majd az angoloktól elszenvedett 2:0-ás vereséget. Hűtőszekrényükben ott didereg a kontinens tornára bespejzolt sör. Az Európa Bajnokság már a Löw-brigád nélkül zakatol. A szép hajú germán tréner 198. meccse – a Wembley Stadionban – igazi csalódás volt!

De kit érdekelnek a Brexit birodalomban lúzer, négyszeres világbajnok milliomosok, ha olyan hírek érkeznek Kelet-Németországból, hogy befejeződött Dárdai Pál balatoni nyaralása. Sőt! A Hertha BSC labdarúgó csapata megkezdte a felkészülést a következő szezonra. A magyar vezetőedző és fővárosi klubja Berlin közelében gurigázik. Július elején az SV Schwarz-Rot Neustadt (Dosse) együttesével játszottak barátságos rangadót.

Paliék már a félidőben 5:0-ra vezettek a vidéki fiúk ellen. A brandenburgi friss levegő és eső szinte doppingolta a Bundesliga népszerű, kék-fehér gárdáját! Így a végeredmény 16:0 lett a Hertha javára. Tusolniuk sem kellett az edzőtáborozó legényeknek, hiszen – az amúgy erdőtüzek fenyegette régióban – napok óta zuhogott. Jegyezzük fel a góllövők listáját, hiszen ősszel még hallunk róluk: Lucas Tousart és Davie Selke dupláztak, Dodi Lukebakio egyszer, Jhon Cordoba fél tucat alkalommal rezegtetett hálót. Anton Kade, Ruwen Werthmüller, Maximilian Mittelstädt és Jonas Michelbrink is jól céloztak.

S mi vár még e nyáron a fővárosi klubra? Július 25-től újabb edzőtábor – ezúttal a „távoli” Ausztriában. A leogangi tornaórákat követően augusztus derekán rajtol a német elsőosztályú labdarúgó bajnokság. Dárdai Pál folytathatja januárban megkezdett munkáját. Cél a Bundesliga tabellán való feljebb jutás. Ez persze nem egyszerű feladat, mert olyan klubokkal is meg kell majd kűzdeniük, mint az aktuális bajnok FC Bayern, avagy az ezüstérmes RB Leipzig, ahol a portást Gulácsi Péternek hívják.

Fotó: -a-
Lap tetejére