RSS Feed

A TEK csak a babérokat aratta le

blikk - 2021. 06. 24. 17:30:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Blikk szerint a fiatal férfi elfogásával ugyan a TEK aratta le a babérokat, de az információ, amely a lebukásához vezetett, messziről érkezett.Egy, a CIA által vezetett bravúros hadművelet vezetett a kecskeméti iszlamista lebukásához – írta a Blikk. A gyanúsított V. Kendét a hónap elején fogták el a hatóságok.

A Blikk szerint a fiatal elfogásával a babérokat a Terrorelhárítási Központ (TEK) aratta le, de az információ, amely a radikalizálódott fiatal lebukásához vezetett, messziről érkezett: a szálak egészen a Virginia állambeli Langley-be vezetnek, a CIA központjába.

A CIA egyik hírszerzője ugyanis beépült egy dark webes (ez az internet sötét oldala) felület felhasználói közé, amely olyan jól sikerült, hogy általa egy egész iszlamista sejtet sikerült felszámolni. Amikor pedig az amerikai kommandósok rajtaütöttek a radikálisokon, a nyomozók egyikük laptopján rábukkantak arra a titkos csetszobára, ahol a Blikk szerint V. Kende kapcsolatot tartott a terroristákkal. A CIA ezután kapcsolatba lépett a magyar társszervekkel, amelyek a fiatal nyomára bukkantak.

Lap tetejére