RSS Feed

Megmentőre vár a tiszakécskei szellemfalu

24.hu - 2021. 06. 21. 12:24:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Megmentőre vár a tiszakécskei szellemfalu

Aprajafalvának is nevezik a helyiek az üdülőnek álmodott gombaházakat. Huszonhárom félig kész ház és egy tető nélküli, emeletes kiszolgáló épület árválkodik Tiszakécske üdülőterületének a szélén 2001 óta. A kilencvenes években egyre többen fedezték fel a tiszakécskei Tisza-part szépségeit, a termálvíz gyógyító hatását. Ekkor nagyvonalú tervekkel rukkolt elő egy vállalkozó, üdülőfalut álmodott a település szélére.

A vállalkozó öthektárosi területet vásárolt az önkormányzattól, ahol huszonhárom “gombaházat” épített fel. Elkészült az emeletes kiszolgáló épület is, amit közösségi térnek szántak, de azt már nem fejezték be, mert addigra elfogyott a pénz. 2000-ben befejeződtek a munkálatok, és a hely – ahová a termálvizet is be akarták vezetni – azóta szellemfaluvá változott.

Aprajafalva, szellemváros, gombaházak néven emlegetik a helyiek a Tiszakécskén félbehagyott beruházást, ami óriási lehetőségként indult, most viszont a drónpilóták és Airsoft rajongók pályája.

Szakemberek becslése szerint egymilliárd forint körüli összegből lehetne befejezni a beruházást, amire a jelenlegi tulajdonosnak van szándéka, de konkrét lépés nem történt az ügyben.

Fotó: -a-
Lap tetejére