RSS Feed

Germán éleslövészet

Mogyorósi Géza - 2021. 06. 11. 8:00:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Germán éleslövészet

Már hűtik a sört a német focidrukkerek. Válogatottjuk június derekán lép legközelebb pályára. Az Európa Bajnokság talán legkeményebb ellenfelével vívnak majd csatát Jogi Löw tanítványai. A franciákkal hozta össze őket a sport-sors. Annak azért szerintem örülnek a germán legények, hogy a müncheni arénában 14 ezer szurkoló is lesz!

A négyszeres világbajnok német nemzeti tizenegy már elfoglalta Eb-bázisát Herzogenaurachban. A minden igényt kielégítő bajorországi létesítményeket a DFB egyik főszponzora bocsájtotta Löwék rendelkezésére. A World of Sports területén edző és pihenő aranylábú legények két tesztmeccset játszottak júniusban. A Dán Királyság együttesével döntetlent értek el. A góltalan, ám izgalmas első félidő után az osztrák gyepen végre hálórezegtető akciók is voltak. A Kai Havertz, Antonio Rüdiger, Timo Werner, Ilkay Gündogan, Toni Kroos és Leon Goretzka nélkül játszó német válogatottnak a 48. percben Florian Neuhaus  lőtt gólt. A skandináv srácok nem sokat örvendhettek az előnyüknek, mert (Gulácsi Péter lipcsei csapattársa) Yussuf Poulsen szintén remekelt. A 71. perctől nem is változott az eredmény – 1:1. 

Löw elégedettebb lehetett a második tesztmérkőzésen nyújtott teljesítménnyel, hiszen már a pauza előtt 5:0-ra vezettek. Düsseldorfban a fürge német team leteperte a lett lúzereket. Ami nem is volt nehéz - a szakemberek a FIFA ranglistáján 138. helyen szomorkodó, 22 ballábas balti brigádtól nem is vártak sokat. NSZK-Lettország 7:1. A hamarosan távozó germán szövetségi kapitány jól tudja, hogy a világbajnok francia teammel június 15-én randevúzva az Eb-én veszélyes ellenféllel kerülnek szembe. De legalább nem kong majd az ürességtől a müncheni stadion! Kit érdekel már ott a. dánok és a lettek ellen nyújtott produkció?!

Abban biztos vagyok, hogy a másfélévtized után leköszönő német szövetségi kapitány diadallal akarja zárni nem mindennapi sportpályafutását! A franciák után a portugálokkal játszanak majd június 19-én. Aztán NSZK-Magyarország rangadó forrósítja fel a hangulatot a bajor hegyvidéktől a Kárpát-medencéig. Túl szép lenne, ha mi nyernénk! De a pesszimizmust meghagyom e nyáron a maszkban szotyizó kibiceknek. Én drukkolni fogok a magyar labdarúgóknak: június 23-án garantált az (s)öröm!


Fotó: -a-
Lap tetejére