RSS Feed

Az élet megy tovább a kortárs filmekkel is

M. A. - 2021. 06. 11. 12:08:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az élet megy tovább a kortárs filmekkel is

Egy év kihagyás után ismét a Toldi moziba csábítanak a jobbnál jobb kortárs filmek, ugyanis újra itt a Japán Filmhét! A nézők főként a 2019-ben készült műveket láthatják, melyek nem csupán a szigetország változatos tájait mutatják be Nagasakitól egészen Hokkaidóig, de közös témájuk a nehézségekkel való szembenézés is.

Életünk számos területén érhetnek bennünket tragédiák – legyen az időskori betegség, szerelem, vagy egy számunkra fontos személy elvesztése –, főhőseink viszont ezek ellenére sem veszítik el a reményt, hogy sorsuk jobbra fordulhat. Az élet megy tovább, a kérdés csupán az, hogy mi ezt miképp fogadjuk el.

 

A Japán Filmhét nyitóestjén a 2010-es évek egyik remekművét mutataa be, a Látogatóban Gyöngyhagyma úr édesanyjánál című lélektani drámát. Ugyan a komor történetet átszövi a jellegzetes japán humor, a mondanivaló sokáig velünk marad a vetítést követően is: nem feltétlenül szomorú dolog a felejtés, még ha demenciáról is van szó. Június 16-án az állatbarátoknak adják át a nézőteret; az Út az állomáshoz egy lélekmelengető film ember és kutya barátságáról, valamint a veszteség feldolgozásáról.

 

Ezt egy gasztronómiai utazás követ Hokkaido lankás tájain az Égből pottyant étterem által. Nemcsak szusiból áll a japán konyha, mondhatnánk! Végezetül a hetet Csak a macska tudja című romantikus drámával zárják, melynek nagy kérdése, hogy a szerelem tényleg egy életen át tart-e.

 

Minden filmet japán nyelven, angol és magyar felirattal vetítenek, jegyek már kaphatók a Toldi mozi pénztárában és a mozi weboldalán.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére