RSS Feed

30 évnyi munkáját díjazták Sinkó Andreának

M. A. - 2021. 06. 10. 17:17:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

30 évnyi munkáját díjazták Sinkó Andreának

A Nemzeti Versenysport Szövetség rendkívüli elnökségi ülésén Sinkó Andreának - a MATSZ aerobik szakág vezetőségi tagjának - ítélték oda a Dr. Leyrer Richárd-díjat, amelyet az aerobik sportban eltöltött 30 évnyi sportdiplomáciai, sportágfejlesztési munkája elismeréséül kapott.

A kitüntetésre tizenkét főt jelöltek, és a díj történetében először kapta nő. A Dr. Leyrer Richárd Sportvezetői Díj 2015 óta minden évben azt a sportvezetőt illeti, aki a nem olimpiai sportágak területén kiemelkedőt nyújtott.

 

Az elismerést a tragikusan elhunyt Leyrer Richárd emlékére alapították, aki a MOB alelnöke, a Magyar Kick-box Szövetség első embere és egyben a Magyar Edzők Társaságának elnökségi tagja is volt.

 

„Nagyon nagy elismerés számomra ez a díj. Külön érdekesség, hogy idén harminc éves a hazai aerobik szakág. Ez tovább emeli számomra a kitüntetés értékét, hiszen egy ilyen évfordulón átvenni ezt a díjat, nagyon jól eső érzés. A névadót személyesen is ismertem a kolumbiai Világjátékokról, amelyen Leyrer Richárd csapatvezetőként, én pedig versenybíróként és edzőként vettem részt” – mondta Sinkó Andrea, az aerobik szakág vezetőségi tagja.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére