RSS Feed

Germán gólözön

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 06. 09. 17:12:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Germán gólözön

Az Európa Bajnokságra készülődő német labdarúgó válogatott két tesztmeccset játszott júniusban. A Dán Királyság együttesével döntetlent értek el, míg a lett lúzereket nagyon elnáspángolták hétfőn Joachim Löw tanítványai.

„Intenzív rangadó – csekély eredménnyel” - értékelte a dánok elleni (1:1) összecsapás tapasztalatait egy sportkommentátor. A góltalan, ám izgalmas első félidő után az osztrák gyepen végre hálórezegtető akciók is voltak. A Kai Havertz, Antonio Rüdiger, Timo Werner, Ilkay Gündogan, Toni Kroos és Leon Goretzka nélkül játszó német válogatottnak a 48. percben Florian Neuhaus  lőtt gólt. A skandináv srácok nem sokat örvendhettek az előnyüknek, mert (Gulácsi Péter lipcsei csapattársa) Yussuf Poulsen szintén remekelt. A 71. perctől nem is változott az eredmény – 1:1.

Löw elégedettebb lehet a második, e heti tesztmérkőzésen nyújtott teljesítménnyel, hiszen már a pauza előtt 5:0-ra vezettek. Düsseldorfban a négyszeres világbajnok német team leteperte a lett lúzereket. Ami nem is volt nehéz - a szakemberek a FIFA ranglistáján 138. helyen szomorkodó, 22 ballábas balti brigádtól nem is vártak sokat. NSZK-Lettország 7:1. A hamarosan távozó germán szövetségi kapitány jól tudja, hogy a világbajnok francia teammel randevúzva az Eb-én hamar hazautazhatnak. A dánok és a lettek ellen nyújtott produkció zsenge. Pedig milliók remélik az NSZK-ban, hogy a másfélévtized után leköszönő Jogi diadallal akarja zárni nem mindennapi sportpályafutását!


Fotó: -a-
Lap tetejére