RSS Feed

Obama ismét bírálta Magyarországot

24.hu - 2021. 06. 09. 15:55:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke interjút adott a CNN-nek, amelyben aggasztónak tartotta, hogy a Republikánus Párt ma úgy gondolkodik a demokráciáról, ami öt éve elfogadhatatlan lett volna. Obama azt mondta,Fel kell ismerni, hogy az út a nem-demokratikus Amerika felé nem egy nagy durranás lesz, hanem lépések sorozata, ahogy azt Magyarországon és Lengyelországban láthattuk.

Obama interjúja azért volt időszerű, mert a Szenátus két szakbizottsága hamarosan közzéteszi a jelentéseit a Capitoliumot ért január hatodikai támadásról. A támadásban öt ember meghalt, miközben Donald Trump hívei lerohanták az amerikai törvényhozást. Ennek az egyik mozgatórugója az volt, hogy Trump folyamatosan arról beszélt – mindenféle bizonyíték nélkül -, hogy csalások és problémák voltak a választással, amelyen Joe Biden legyőzte őt.

Obama most azt mondja, hogy a megválasztott Kongresszus egy része hajlandó elfogadni ezeket az állításokat. A volt elnök szerint a támadás után több republikánus politikus is elítélően beszélt, de aztán egy csapásra visszarendeződtek a párt mögé, és nem beszéltek erről többet.

Lap tetejére