RSS Feed

Rossi elégedett

24.hu - 2021. 06. 09. 12:34:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rossi elégedett

A Ciprus elleni 1-0-s győzelmet követően Írország ellen 0-0-át játszott a magyar labdarúgó-válogatott, amely legközelebb jövő kedden, már az Európa-bajnokságon lép pályára Portugália ellen. A keddi mérkőzéssel együtt már 11 meccse veretlen a magyar csapat, amire 20 éve nem volt példa.

Gól nélküli döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Írországgal az utolsó felkészülési mérkőzésén. Egy hét múlva már Portugáliával találkozik Marco Rossi csapata a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. A magyar csapat egymást követő tizenegyedik mérkőzésén maradt veretlen.
„Nagy lépést tettünk előre az előző mérkőzéshez képest, még ha az eredmény el is maradt a múlt hetitől” – értékelt Marco Rossi, de gyorsan le is szögezte, hogy az Eb-n majd másfajta taktikát kell választania a magyar válogatottnak.

Azt fogjuk játszani, amit a mostani ellenfelektől láthattunk, vagyis stabil védekezésre építve várjuk a lehetőséget a kontrákra.

A játékosok teljesítményére semmilyen szemrehányást nem tud tenni: hajtottak, működött a letámadás és azok a taktikai elemek, amiket előre megbeszéltek. A befejezéseknél volt hiányérzete, hasznos lett volna, ha Sallai Roland játszhat, aki izomfájdalmakra panaszkodott, ezért elővigyázatosságból pihentették.

Az ír kapitány szerint rossz fényben tünteti fel a magyarokat, hogy kifütyülték a térdelő játékosait
Marco Rossi szerint a magyar válogatott mindig mindenkinek megadja a maximális tiszteletet. A szurkolók viselkedéséről őket kell megkérdezni.
„Ami az új kerettagok teljesítményét illeti, beigazolódtak azok a várakozásaim, amelyek megvoltak már a felkészülési mérkőzések előtt is.

Aki a legjobb benyomást tette rám azok közül, akik eddig nem voltak meghatározó játékosok, az Schäfer András, ő bizonyította, hogy nyugodt szívvel jelölhetem a kezdőcsapatba az Eb-mérkőzéseken.

Tetszett Kecskés Ákos és Varga Kevin játéka is. Amikor az Eb-mérkőzésekre felküldöm a kezdőcsapatot, akkor több szempontból is mérlegelem a lehetőségeket, és persze az ellenfél játékosai is meghatározzák majd, hogy kiket küldök pályára” – idézi az MLSZ honlapja a magyar kapitányt.

Fotó: -a-
Lap tetejére