RSS Feed

Rossz fényben tünteti fel a magyarokat a kifütyülés

24.hu - 2021. 06. 09. 8:31:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Rossz fényben tünteti fel a magyarokat a kifütyülés

A keddi mérkőzés kezdő sípszava előtt az ír játékosok féltérdre ereszkedtek a rasszizmus és a kirekesztés ellen tüntetve, amire füttyszó érkezett a nézőtérről. Az MLSZ már korábban jelezte, hogy a magyar csapat tagjai nem térdelnek majd az Eb alatt sem, ők a mezükön látható respect, azaz tisztelet feliratra mutattak. A találkozót követő sajtótájékoztatón szóba került a fütty, az ír kapitány pedig


Gól nélküli döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Írországgal az utolsó felkészülési mérkőzésén. Egy hét múlva már Portugáliával találkozik Marco Rossi csapata a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. A magyar csapat egymást követő tizenegyedik mérkőzésén maradt veretlen.
A keddi mérkőzés kezdő sípszava előtt az ír játékosok féltérdre ereszkedtek a rasszizmus és a kirekesztés ellen tüntetve, amire füttyszó érkezett a nézőtérről. Az MLSZ már korábban jelezte, hogy a magyar csapat tagjai nem térdelnek majd az Eb alatt sem, ők a mezükön látható respect, azaz tisztelet feliratra mutattak. A találkozót követő sajtótájékoztatón szóba került a fütty, az ír kapitány pedig csalódottan nyilatkozott.

„Rendkívül fontos üzenetet továbbítottunk, jó döntést hoztunk, hogy letérdeltünk.

Rossz fényben tünteti fel magyarokat, hogy kifütyülték így az Eb előtt, de ez nem tükrözi a magyar társadalom véleményét

– mondta Stephen Kenny a csakfoci.hu cikke szerint.

Marco Rossit is megkérdezték, ő azt mondta, hogy a magyar válogatott mindig mindenkinek megadja a maximális tiszteletet. Ez most is így volt, és a jövőben sem fog változni. „A szurkolóink viselkedésének okairól viszont őket kell megkérdezni” – tette hozzá.


Fotó: rte.ie
Lap tetejére