RSS Feed

Jogi megy, Hansi jön

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 06. 09. 17:30:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Jogi megy, Hansi jön

Az FC Bayern eddigi trénere a jövőben a nemzeti tizenegyet edzi majd. Hans-Dieter „Hansi“ Flick Jogi Löwtől veszi át e nyáron a válogatott irányítását. Az Eb szerepléssel elbúcsúzó szövetségi kapitány másfélévtizedig volt a germán, stoplis fiúkórus dirigense.

Jogi megy, Hansi jön

Az FC Bayern eddigi trénere a jövőben a nemzeti tizenegyet edzi majd. Hans-Dieter „Hansi“ Flick Jogi Löwtől veszi át e nyáron a válogatott irányítását. Az Eb szerepléssel elbúcsúzó szövetségi kapitány másfél évtizedig volt a germán, stoplis fiúkórus dirigense.

Augusztus derekán folytatódik az első osztályú német labdarúgó bajnokság. Az FC Bayern kilencedszer lett zsinórban az NSZK legsikeresebb klubja. A müncheni milliomosok 99:44-es gólaránya magáért beszél. A dél-német team eddigi trénere hamarosan a nemzeti tizenegyet edzi majd. Hans-Dieter „Hansi“ Flick Joachim Löwtől veszi át e nyáron a válogatott irányítását. Az Eb szerepléssel elbúcsúzó szövetségi kapitány másfél évtizedig volt a germán legényegylet jól fizetett frontembere. Ő és a drukkerek is elfáradtak... A kontinens torna talán felejthetővé teszi, hogy a stoplis kedvencek a koronavírus-járvány időszakában jobbára üres stadionokban gurigáztak!

Addig is, amíg augusztus 13-án elstartol a 2021/22-es idény lássuk, hogy mely csapatok voltak a legeredményesebbek legutóbb. A bajor gólgyárosok mögött Gulácsi Péterék lipcsei egyesülete végzett. Igaz az RB Leipzig csak egy hajszállal előzte meg a bronzérmes Borussia Dortmundot. Alig csúszott le a dobogóról a VfL Wolfsburg és a frankfurti fiúkórus. Az első osztályban játszó két fővárosi team közül az FC Union Berlin volt a jobb – a Leverkusen mögött hetedikek lettek a Bundesliga tabellán. Ott, ahol Dárdai Pál Hertha BSC-je a 14. placcon landolt. A magyar vezetőedző megmentette szeretett klubját a kieséstől. A balatoni vakációt követően Pali megint lehuppanhat az Olympiastadion kispadjára!


Fotó: -a-
Lap tetejére