RSS Feed

Fociország

Dalia László - 2021. 06. 09. 8:00:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fociország

Orbán miniszterelnök péntek reggel fél nyolckor mindig megmondja a tutit, s ha valakinek kétsége lenne, hogy ki dönt e kis országban, az néha elkaphatja, amint Orbán egyes szám első személyben beszél, aztán visszavált királyi többesre. Ezek után jót röhögünk, amikor Fürjes Balázs arról nyilatkozik, hogy milyen nagy viták vannak a Fideszben. Ja, aztán Orbán leszól, hogy coki és mindenki igazodik.

A múlt pénteken Kossuth Lajos, uram bocsá' Orbán Viktor azt üzente, hogy elfogyott a regimentje, s ezért rossz kedve van. “Most éppen nem vagyok nagyon boldog, végre fölemelkedett egy magyar csillag a világ labdarúgásának égboltjára, arra készültem, hosszú hónapok óta, hogy éles meccsen is láthatjuk őt, és most kiderült, hogy vissza kellett utaznia Németországba vagy nem is tudom hova, nincsen benne a magyar keretben, a kapitány úgy döntött, hogy nem szerepelteti. Talán majd ősszel. Úgyhogy most morózusabb, rosszkedvűbb állapotban vagyok."

Nehéz a dolga  a katonának, meg a  miniszterelnöknek, Rossi kapitány nem tett kedvére. Lehet, hogy az olasznak ez volt az utolsó húzása? Attól a ténytől pedig tekintsünk el, hogy maga Szoboszlai is úgy érezte, nincs még olyan állapotban, hogy a csapatnak használjon. És Rossinak van még egy nagy bűne, hogy a külügyminiszternek is fityiszt mutatott, pedig az lelkesen lobbizott Dzsudzsákért. Az Arábiából hazazavart játékossal akkora barátok, hogy Szijjártó  visszaszakéri a válogatottba is, de Rossi eddig nem tört meg, sőt üzent, hogy nem verbálisan kell bizonyítani, hanem a pályán. Mindenesetre a ciprusi meccset együtt nézték az UTE pályán a külügyér és a diplomata útleveles. A rossz nyelvek szerint ahhoz is köze lehet Szijjártónak, hogy a 108-szoros válogatott focistát hírbe hozták a Honvéddal.

Az egyik portál nem átallotta ezek után Orbán olasz barátját is beidézni. Salvini ugyanis belügyminiszterként járt hasonló cipőben, kritizálta a Milan vezetőedzőjét, Gennaro Gattusot. Na, kapott a kicsi pofijára, ott még nem félnek a politikusoktól. "Én nem beszélek bele a politikába, mert nem értek hozzá. Salvini foglalkozzon inkább a politikával, Olaszországnak rengeteg problémája van. Ha van ideje a focival foglalkozni, akkor már régen rossz nekünk..." És nekünk?

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére