RSS Feed

Kína belügynek tekinti a budapesti tüntetést

24.hu - 2021. 06. 07. 12:26:42 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kína belügynek tekinti a budapesti tüntetést

A budapesti kínai nagykövetség kétszer is reagált a szombati tüntetésre, amelyen a részt vevők a Fudan Egyetem magyar kampuszának felépítése ellen tiltakoztak – számolt be a Hvg.hu. A képviselet előbb a honlapján írt arról, hogy „egyes budapesti politikusok” téves megjegyzéseket tettek a kínai-magyar baráti együttműködésről, megtámadták Kína politikai rendszerét.

Szerintük a „beszéd” tele volt ideológiai előítéletekkel és szembeszegülésre buzdított, ami durva beavatkozás Kína belügyeibe. A nagykövetség hozzátette: „Erősen tiltakozunk, határozottan ellenezzük és szigorúan elítéljük ezt”. Megjegyezték azt is, hogy Kína „az egész emberiség számára fenntartja a béke, a fejlődés, a tisztesség, az igazságosság, a demokrácia és a szabadság közös értékeit”, szemben egyes magyar politikusok „hazugságokon és hamis információkon” alapuló értékeiktől – olvasható a cikkben.

A Facebookon aztán már külön kitértek Karácsony Gergelyre is, és azt tanácsolták neki, hogy legyen jó polgármester, maradjon úriember és ne viccelődjön Kínával, ha pedig szeretne teljes képet kapni Kínáról, akkor kérjen segítséget a nagykövetség szóvivőjétől.

Fotó: -a-
Lap tetejére