RSS Feed

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött Ciprus ellen

24.hu - 2021. 06. 05. 7:40:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött Ciprus ellen

A magyar csapat újoncot avatott az NB I-es gólkirály Hahn János személyében, akinek duplán emlékezetes volt ez a nap, mivel délután született meg a kislánya. Hahn mellett Holender Filip játszott, vagyis Marco Rossi ezúttal nem szárnyvédőként, hanem támadóként vetette be a jelenleg a Partizanban légióskodó Holendert, aki szintén volt NB I-es gólkirály még Honvéd-játékosként.

Nehezen lendült játékba a magyar csapat, 20 perc után vettük át az irányítást, és az első helyzetből egyből gól született: Varga Kevin beadását Holender elvétette, de pont így lett jó a labda Schäfer Andrásnak, aki a léc alá lőtt, megszerezve első találatát a válogatottban.

A második félidő előtt kettőt cserélt Rossi, Loic Nego és Dibusz Dénes érkezett, és a Fradi kapusát gyorsan belőtték a ciprusiak, pár perc alatt három védést is be kellett mutatnia.

Innentől eléggé leült a meccs, Ciprust nem hagytuk kibontakozni, de Kalmár Zsolt és Szoboszlai Dominik hiányában a magyar támadások sem voltak túl kreatívak. Hahn után a csereként beszálló fehérvári Bolla Bendegúz is első meccsén szerepelt a válogatottban, amely növelhette volna az előnyét, amikor az agilis Schäfer a hajrában kiharcolt egy tizenegyest, de Nikolics Nemanja félmagas lövését a ciprusi kapus kitolta.

Maradt az 1-0, így tíz találkozó óta veretlen a magyar válogatott, amely kedden Írország ellen játssza az utolsó felkészülési meccsét az Európa-bajnokság előtt.

Az egész napom kaotikus volt. Meglátni a kislányom arcát, aztán megtudni, hogy kezdő vagyok, végül pályára lépni közönség előtt a stadionban. Egyszerűen nem találom a szavakat, még most is hihetetlen– mondta a válogatottban debütáló Hahn.

„Ami nagyon tetszett, az a végeredmény. Voltak taktikai problémáink, elsősorban labdabirtoklásban. A második félidőben tudtunk javítani, még úgyis, hogy ebben a periódusban az ellenfélnek is voltak lehetőségei” – fogalmazott a magyarok szövetségi kapitánya, Rossi, egyúttal külön kiemelte a gólszerző Schäfert, aki szerinte olyan teljesítményt nyújtott, hogy bármilyen erős rivális ellen kezdőben lehet az Európa-bajnokságon.

Az újoncokat illetően azt mondta, hogy Hahn akár gólt is szerezhetett volna, ha nem cseréli le, mivel akkor Nikolics helyett akár ő is lőhette volna a 11-est, míg Bolla szerinte nehéz meccsen van túl, mert támadásban nem találta az összhangot Holenderrel, ugyanakkor tetszett neki a küzdőszelleme.

A pihentetett alapemberekről úgy nyilatkozott, hogy Sallai Roland, Szalai Ádám, Willi Orbán és Nagy Ádám egyaránt kisebb problémával küzd, ezért nem akart kockáztatni a szerepeltetésükkel, Fiola Attilát pedig stabil játékosnak tartja, de most másokra volt kíváncsi.

„Nagyon meg vagyok elégedve a játékosok teljesítményével és hozzáállásával. Ez 70 percig volt elég, utána elfáradtunk, de az is csoda, hogy eddig bírtuk, mert mindössze három edzéssel tudtunk készülni a mérkőzésre” – értékelt Nikosz Kosztenoglu, a ciprusiak görög szakvezetője.


Fotó: -a-
Lap tetejére