RSS Feed

NSZK-Dánia 1:1

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 06. 04. 17:44:35 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 NSZK-Dánia 1:1

Az Európa Bajnokságra készülődő német labdarúgó válogatott tesztmeccset játszott június elején a Dán Királyság együttesével. „Intenzív rangadó – csekély eredménnyel” - értékelte az összecsapás tapasztalatait egy sportkommentátor.

Jogi Löw a négyszeres világbajnok német team - hamarosan távozó - szövetségi kapitánya május végén hirdetett 26-os keretet. A nyári kontinens torna előjátékaként gurigázott szerdán este Innsbruckban a germán és a dán gárda. A góltalan, ám izgalmas első félidő után az osztrák gyepen végre hálórezegtető akciók is voltak. A Kai Havertz, Antonio Rüdiger, Timo Werner, Ilkay Gündogan, Toni Kroos és Leon Goretzka nélkül játszó német válogatottnak a 48. percben Florian Neuhaus  lőtt gólt.

A skandináv srácok nem sokat örvendhettek az előnyüknek, mert (Gulácsi Péter lipcsei csapattársa) Yussuf Poulsen szintén remekelt. A 71. perctől már nem is változott az eredmény – 1:1. Löw aligha lehet elégedett a tesztmérkőzésen nyújtott teljesítménnyel. S jól tudja, hogy a világbajnok francia teammel randevúzva az Eb-én hamar hazautazhatnak. Pedig milliók remélik az NSZK-ban, hogy a másfélévtized után leköszönt Jogi diadallal akarja zárni nem mindennapi sportpályafutását!


Fotó: -a-
Lap tetejére