RSS Feed

Kispad – nagy változások

Mogyorósi Géza - 2021. 06. 08. 8:00:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kispad – nagy változások

Edzőt cserélt e hetekben az FC Bayern, noha minden kupát/címet besöpört idén a délnémet foci klub, amit lehetett. Új trénert kap az RB Leipzig is, ahol Gulácsi Péter a portás 2025-ig. Dárdai Pál egyelőre marad a Hertha BSC kispadján. Friss arcok tünnek fel a Real Madridnál és a Juventusnál is.

Hatalmas biznisz a labdarúgás. Nem lesz ez másként az őszi idényben sem, midőn számos nemzetközileg jelentős, sikeres team vált trénert. Elég Puskás Öcsi hajdani seregére, a Real Madridra emlékeztetni! Amint júniusban olvasom nyílt levélben búcsúzott a spanyol főváros legendás egyesületének rajongóitól (az egykori játékos)  Zinédine Zidane vezetőedző, aki felfedte, „hogy a bizalom hiánya miatt távozik“ szeretett dél-európai csapatától. Körtánc a gyepen: az FC Bayern parádés karmestere a jövőben a német nemzeti tizenegy munkáját irányítja: Jogi Löw másfél évtized után önként távozik jól fizetett posztjáról. Az Európa Bajnokság után! A szép hajú, melankólikus sportember terveiről egyelőre mélyen hallgat. Ősztől tán okosabbak leszünk!

S mit hoz - még - a jövő? Augusztus derekán folytatódik az első osztályú germán labdarúgó bajnokság. A bajorok kilencedszer lettet zsinórban az NSZK legsikeresebb klubja. A müncheni milliomosok 99:44-es gólaránya magáért beszél. A dél-német team eddigi trénere hamarosan a válogatottat edzi majd. {Helyére Lipcséből érkezik új dirigens.} Hans-Dieter „Hansi“ Flick pedig Löwtől veszi át e hetekben a válogatott irányítását. Az Eb szerepléssel elbúcsúzó szövetségi kapitány 2006-tól volt a szuper legényegylet frontembere. Ő és a drukkerek is elfáradtak... A kontinens torna talán felejthetővé teszi, hogy a stoplis kedvencek a koronavírus-járvány időszakában jobbára üres stadionokban gurigáztak!

Addig is, amíg július 23-án a Bundesliga 2.-ben, illetve augusztus 13-án az első osztályban elstartol a 2021/22-es idény lássuk, hogy mely csapatok voltak a legeredményesebbek legutóbb. A bajor gólgyárosok mögött Gulácsi Péterék lipcsei egyesülete végzett. Ők most Ausztriából kapnak új trénert. Az RB Leipzig csak egy hajszállal előzte meg a bronzérmes Borussia Dortmundot. Alig csúszott le a dobogóról a VfL Wolfsburg és a frankfurti fiúkórus. Az első ligában játszó két fővárosi team közül az FC Union Berlin volt a jobb – a Leverkusen mögött hetedikek lettek a tabellán. Ott, ahol Dárdai Pál Hertha BSC-je a 14. placcon landolt. A magyar vezetőedző megmentette szeretett klubját a kieséstől. A balatoni vakációt követően Pali megint lecsüccsenhet az Olympiastadion kispadjára!


Fotó: -a-
Lap tetejére