RSS Feed

Maszk nélkül Mallorcán

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 06. 04. 9:18:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Maszk nélkül Mallorcán

Június első felében megszűnhet az éjszakai kijárási tilalom a földközi-tengeri spanyol szigeteken. A már most 25 fokos nappali hőmérséklettel csábító Baleárokra látogató turisták mintegy 70 százaléka idén sem Menorcát, Ibizát, avagy Formenterát választja üdülése helyszínéül.

A Földközi-tenger hetedik legnagyobb szigete, Mallorca marad a jövőben is a sztár,. Ahol több, mint öt ezer bár és közel négy ezer étterem csábítja a bel- és külhoni vendégeket. Ha nincs éppen nemzetközi járvány. Márciusban több száz újabb hotel és sok ezer bungaló tárta szélesre a kapuit, ám a strandok 2021 áprilisában, májusában is csendesebbek maradtak a megszokottnál. A koronavírus-járvány európai lecsengése és az iskolai szünet startja azzal kecsegtet, hogy a Baleárokon e hónapban már normalizálódhat az élet.

A turizmus fellendítésének újabb állomása, hogy már június elején megszűnik a kötelező arcmaszkviselés a szabadban. Sőt az éjszakai andalgást, fürdőzést sem tiltják ezentúl – így a Palma de Mallorca-i sajtó. A tréfásan Németország 17. tartományának nevezett romantikus szigetre már húsvét és pünkösd között több ezer külföldi érkezett. S az enyhítő intézkedések, a légijáratok sűrítése újabb lökést adhat a spanyol régió húzóágazatásnak, az idegenforgalmának. Ám egyelőre magas marad a munkanélküli ráta. Az érdekvédelmi szervezetek a nyári szezon startjakor arra emlékeztetnek, hogy soha ennyi látogatója nem volt az ingyenes ételt, élelmiszert osztó szociális intézményeknek a dél-európai királyság üdülőövezeteiben, a Kanári-szigeteken és a Baleárokon, mint az elmúlt bő egy évben.


Fotó: -a-
Lap tetejére