RSS Feed

Zöld lámpa a környezetnek, taxival is

M. A. - 2021. 06. 03. 12:22:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Zöld lámpa a környezetnek, taxival is

A nyár első napjától kezdve könnyebb lesz a választás a környezettudatos budapestiek számára, akkor is, ha taxiba ülnek. A legnagyobb e-taxi flottával rendelkező Főtaxi mobilapplikációjában immár közvetlenül rendelhető a több mint 60 teljesen emissziómentes elektromos, illetve a 200-at is meghaladó számú, alacsony károsanyag-kibocsátású hibrid autó valamelyike.

Fontos funkcióval frissült a Főtaxi mobilapplikációja: a rendelési cím megadása után már azt is kiválaszthatják az utasok, hogy hagyományos, elektromos vagy hibrid autóval akarnak-e utazni. Bőven van választék, hiszen Budapesten a Főtaxi rendelkezik a legnagyobb flottával: a hagyományos üzemű autók mellett már több mint 60 elektromos és 200-at is meghaladó számú hibrid főtaxis autó rója a főváros utcáit. A tervek szerint ráadásul 2022-re három számjegyűre nőhet a cég elektromosautó-állománya, amihez illeszkedve tovább fejlesztik a vállalat saját elektromostöltő-infrastruktúráját is.

 

„A fővárosi lakosok körében végzett kutatásunk szerint a válaszadók háromnegyede taxirendeléskor szívesen élne a lehetőséggel, hogy hagyományos üzemű, elektromos vagy hibrid autó közül is választhasson. Utasaink gyakran jelezték sofőrjeinknek is, hogy a taxirendelő applikációban szeretnék, ha az autó befogadóképességének megválasztása mellett akár elektromos autót is hívhatnának. Többen elmondták: élmény a legújabb technológiát felvonultató elektromos autókkal környezettudatosan utazni. Ezekre az igényekre válaszul született meg a Főtaxi alkalmazásának legújabb fejlesztése, ami fontos eleme a vállalat elektromobilitási programjának, a Zöldút Programnak” – mondta Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója.

 

A Főtaxi elkötelezett Budapest levegőminőségének javítása és zajszennyezésének csökkentése iránt, ezért számos módon támogatja a környezetkímélő járműflotta bővítését. A társaság taxisofőrjei elektromos gépkocsikat is bérelhetnek, a kedvezményes tagdíj ráadásul az autó töltését is magába foglalja. Ezen túlmenően pályázati tanácsadást is igénybe vehetnek az elektromos autó vásárlását állami forrásból támogató pályázatokon való részvételhez. A kormány az idén 3 milliárd forintot különített el erre a célra, a pályázók (köztük a taxisofőrök is) a gépjármű értékének 45 százalékát kaphatják meg támogatásként egy legfeljebb 15 millió forint értékű elektromos gépjármű vásárlására. A tavalyi pályázat keretében az országban 250-en nyertek támogatást, köztük főtaxis munkatársak is.

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére