RSS Feed

Szalagavató bálban a Grammy-díjas rapper

M. A. - 2021. 06. 03. 13:00:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szalagavató bálban a Grammy-díjas rapper

Lil Nas X leleplezte legutóbbi zenei különlegességét, az érzelmekkel és sebezhetőséggel teli új, Sun Goes Down című dalt. A dal producerei Take A Daytrip, Omer Fedi, és Roy Lonzo voltak, témája élénken tükrözi Nas sötét gondolatait és érzelmeit az el nem fogadással kapcsolatban, a felnőtté válás és az önmegismerés útján.

Az inspiráló látványvilág a Sun Goes Down klipjében az előadót meditálás közben mutatja, ahogy visszatekint korábbi, rakétaszerű emelkedését megelőző fiatal önmagára, 2017-ben. A tizenéves Nas „belső csatáit vívta, gyűlölte magát, és nem akart élni többé” viszont megérkezett a felnőtté válás pillanata, ami megmutatta, hogy van még remény, elfogadás és fény az alagút végén, azonban ehhez el kell fogadni önmagát.

 

A mozivászonra illő jelenetekben feltűnik Nas édesapja, R. L. Stafford is, majd bemutatja a rapper befutása előtti munkáját a Taco Bell étteremben, ami után egy középiskola magányos folyosóját láthatjuk, végül pedig egy szalagavató bált. A videó koncepcióját maga Lil Nas X találta ki, és a Psycho Film stúdióval társrendezőként részt vett a gyártásban is.

 

A Taco Bell étteremlánccal való együttműködés részeként Andrew German, az étteremlánc valódi alkalmazottja és műszakvezetője is szerepet kapott a videóban. Ez maga volt az álom Andrew számára, aki nemrégiben 25,000 dolláros „Live Más” ösztöndíjat nyert a Taco Bell Alapítványtól, amelynek segítségével hódolhat valódi szenvedélyének, a táncnak. Andrew valódi inspirációnak tartja Lil Nas X karrierútját a burritoktól a Billboard toplisták éléig.

 

Az új dal természetesen helyen kap majd Lil Nas X várva várt debütáló albumán, amely ezen a nyáron jelenik majd meg a Columbia Records gondozásában.

 Fotó: Sony Music Hungary
Lap tetejére