RSS Feed

Itt a 10 milliós Arkana

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 06. 01. 12:39:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Itt a 10 milliós Arkana

E hetekben az európai szaksajtóban is egyre több írás és kép jelenik meg a Dél-Koreában gyártott új Renaultról. Az orosz tájakon már 2019-ben felbukkant, bő 4,5 méteres SUV kupé a nyáron jelenhet meg a hazai utakon. A dögös, négyajtós modell kapható lesz hibrid erőforrással is.

A Renault Kadjar és Koleos közé „belőtt” francia nóvum egyszerre elegáns és sportos. Az Arkana Oroszországban a német és japán típusoknak jelent riválist. A robusztus küllemű, meglepő színválasztékkal csábító kocsi jó 2,7 méteres tengelytávja pazar kényelmet garantál az utasoknak. Az 508 literes csomagtartó a hátsó ülések ledöntésével lényegesen megnövelhető.
A 10-12 millió forintos Renault Arkana összkerék meghajtással is készül. Miként az SUV kupé karosszériája, az aktuális motorválaszték is „öszvér” jellegű. Az 1,5 lityis, 140 lóerős mocit a Merci A-osztályából ismerhetjűk, míg az 1,6 literes, 114 lovas másik masina a Dacia Dusterben bizonyított már az elmúlt esztendőkben. Az öt-, illetve hatgangos kézi váltóval 2021 derekától több uniós tagállamban is megrendelhető Arkana vélhetően a 35 ezer euró alatti kategóriában toboroz majd vevőket.


Fotó: -a-
Lap tetejére