RSS Feed

Élete egyik legjobb döntéséről mesélt a kézilabdázó

M. A. - 2021. 05. 12. 13:00:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Élete egyik legjobb döntéséről mesélt a kézilabdázó

A magyar férfi kézilabda-válogatott és az Elverum jobbátlövője, Máthé Dominik a Sport TV Harmadik Félidő című műsorának vendége volt. Nem sokkal a műsor előtt tudta meg, hogy a határzár miatt nem tud visszautazni Norvégiába, úgyhogy egyenlőre Magyarországon marad.

Elmondta, nem tud visszamenni Norvégiába, mert lezárták a határt, úgyhogy valószínűleg május végéig Magyarországon marad. Nyíregyházán és Veszprémben edz addig, amíg nem térhet vissza a csapatához.

 

„Életem egyik legjobb döntése volt, hogy Norvégiába igazoltam, ez látszik is a teljesítményemen, elsősorban a védekezésemen. Hogy úgy mondjam, kész férfi lettem Norvégiában, és éretteb játékos is. Új barátokra is leltem, akikkel vélhetően akkor is megmarad a barátság, ha eljövök Elverumból. Nagyon megérte, hogy kint vagyok, csak a kézilabdára tudok koncentrálni” – fogalmazott a műsorban azzal kapcsolatban, megérte-e 2020-ban Norvégiába szerződnie.

 

Azt is megtudtuk, egyre közelebb áll a védekezés is, ami korábban ez nem volt erőssége, mint mondja, „a norvég bajnokságban jó csépelni, ott jobban engedik, mint a BL-ben vagy a válogatottban, ahol hamarabb adnak két percet, míg a norvég bajnokságban nagyon sokat engednek”. A védekezésbéli fejlődéséről azt gondolja, az a legfontosabb, hogy Norvégiában és a válogatottban is bíztak benne, engedték neki, hogy védekezzen. Elverumi edzője, Börge Lund is remek védő volt, a válogatottnál pedig Nagy László segített neki ebben a legtöbbet.

 

Megtudtuk róla, hogy a világklasszis francia szélső, Luc Abalo is jóbarátja lett. Ők ketten voltak külföldiek, akik nem beszélték még a nyelvet, mikor a csapathoz kerültek, ez volt az első kapocs, ráadásul balkezesek mindketten, így egy oldalon játszanak. „Egy elég furcsa barátot szereztem, hiszen ő egy tipikus francia srác, aki szeret festeni, rajzolni, van saját márkája. Nekem az is nagyon megtetszett, vettem is sok ruhát tőle, úgyhogy mondhatni, átváltoztattam a stílusomat.”

 

Bár az Elverum már nem érdekelt a BL-ben, de a Telekom Veszprém igen, és a Final4-ba jutásért a Nantes ellen vív meg a negyeddöntőben, május 13-án és 20-án.

 

 


Fotó: Facebook / @elverumhandball
Lap tetejére