RSS Feed

Klubfoci Magyarországon

Dalia László - 2021. 05. 11. 8:00:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Klubfoci Magyarországon

Egy hete tudjuk, hogy a DVTK és a Budafok esik ki az NBI-ből. Egy légiós és egy magyar csapat. És ez végül is igazságos, hiszen a 12 csapatos magyar bajnokságban 6 csapat 90 százalékban külföldieket játszat, míg van hat másik, ahol 90 százalékban magyarok fociznak. Egy szegény ország gazdag bajnokságában szórják a pénzt kifelé az ablakon.

Az FTC, Fehérvár, Mezőkövesd, Kisvárda, DVTK és UTE zsoldos csapat, s legfeljebb a Fradinak van némi mentsége, hiszen ők játszottak a Bajnokok Ligájában. Ám Kubatov Gábor elnök magyarázata sántít, miszerint nincs elég jó magyar játékos, s azok is túl drágák. Igaz, nem is keresték. Mert hát Mezőkövesden volt egy remek hátvéd, Szalai Attila, akikért ma olasz és angol klubok állnak sorba, de előbb elvitték a ciprusiak, aztán meg a törökök.Nehogy már Dvali jobb legyen. Schönt most vette meg a  Dallas. Tokmacnak hol van kedve játszani, hol nincs, míg Zubkov két jó meccs után hetekig eltűnik a pályán.

A magyar klubtulajdonosokat persze cseppet sem érdekli,  hogy mi lesz a magyar focival, ők csak a mának élnek. pedig. ha ez a sok közepes légiós nem lenne, beférnének a csapatokba, a méregdrága akadémiákról kikerülő fiatalok, s akkor kiderülne, mit ér a képzés.Az MLSZ-nek egyetlen progresszív intézkedése volt, amikor kötelezte a csapatokat, hogy két 21 éven aluli játékos legyen a keretben és ha játszottak, azt még premizálta is. A klubok ezt is megfúrták. pedig ha a miniszterelnök értene a focihoz, akkor átszólt volna Csányi elnöknek, ne engedjen és leintette volna az oligarcháit.

És ha valakinek kétsége van, hogy a magyar bajnokság nem élne meg légiósok nélkül, az nézzen rá a tabellára, az MTK és a Paks szinte kizárólag magyarokat játszat. Mindkét csapat jól áll és mellesleg folyamatosan beépíti a fiatalokat.


Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére