RSS Feed

Mainz – Hertha: döntetlen

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 05. 04. 19:59:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mainz – Hertha: döntetlen

Az első osztályú német labdarúgó bajnokság a végéhez közeledik. A Bundesliga 31. játéknapján idegenben nyertek a bajorok, a freiburgi fiúk pedig 4:0-ra alázták a lúzer Schalke gárdáját. Remek teljesítmény, hogy az Union Berlin elverte a stuttgarti vendégeket (2:1). Dortmund – Bréma 4:1.

Komolyabb érdeklődés előzte meg Németországban a hétfői Mainz kontra Hertha rangadót. Hiszen Dárdai Pál kék-fehér, fővárosi klubja két heti korona karantén után léphetett ismét pályára. A berlini magyar tréner derülátóan nyilatkozott a sportsajtónak a májusi sűrű menetrendről. A tét az első osztályban való bentmaradás, ami például az FC Schalke srácainak nem sikerült!

Hétfőn este hatkor rajtolt Paliék „élet-halál” meccse a Rajnánál. Jól kezdtek! Lucas Tousart góljával szerezték meg a vezetést (0:1), aki rövidel később sárga lapot kapott. Szép szín! Osztott másoknak is a bíró május 3-án ebből a fajtából. A félhavi karantéból szabadult Hertha BSC ellenfele még az első félidőben egyenlített Philipp Mwene hálórezegtetésével (1:1). A Mainz a 72. percben cserélte le Szalai Ádámot. Ki sejtette akkor, hogy már nem lesz újabb gól a töküres Opel Arénában?

Fotó: -a-
Lap tetejére