RSS Feed

Jön a nyitás utáni első koncert

M. A. - 2021. 05. 04. 12:58:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Jön a nyitás utáni első koncert

Rákász Gergely koncertorgonista május 5-én az ország első koncertjét tartja meg, amelyet a 4 millió beoltott utáni kulturális nyitásnak köszönhetően Győrben szerveznek meg.

Győrnek 750 éve volt rá, hogy a legfelkapottabb városok egyike legyen és megtartsa, magához vonzza a legjobbakat! Rákász Gergely amerikás magyar, aki hazahozta a világlátást, amit ott kapott. Nem habozott sokat, így a nyitás után szülővárosa élvezheti az ország - s talán Európa - első koncertjét!

 

A koncertre szeretettel várják az egészségügyi dolgozókat, mentőket, megköszönve nekik helytállásukat, fáradhatatlan munkájukat, amelyet a koronavírus-járvány kezdete óta végeznek.

 

„Végre, végre! Nyílnak a színházak, nyílnak a mozik és szerdától én sem csak a szomszédoknak játszom! Kis koncert lesz a szerdai a győri Bencés templomban, (18 órától) de jelképes minden szempontból. Elsősorban az egészségügyi dolgozóknak szól hálából, de adunk ki rá néhány jegyet, hogy együtt ünnepelhessük ezeknek a sötét hónapoknak a végét” – mondta a zongoraművész.

 

A győri Bencések Loyolai Szent Ignác templomába tehát érkezik Vivaldi, Bach, Sosztakovics, Strauss és Ravel. A védettségi igazolványát senki ne hagyja otthon.


Fotó: -a-
Lap tetejére