RSS Feed

Hat év fegyház befolyással üzérkedés miatt

mti - 2021. 05. 03. 17:37:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Befolyással üzérkedés miatt hat év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék egy férfit mint többszörös visszaesőt, aki a jó kapcsolatrendszerére hivatkozva pénzt kért azért, hogy segítsen pályázati pénzt elnyerni - közölte a törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-vel.


    Dobó Dénes azt írta: a férfi más ügy miatt jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, így az ügyében a bíróság távmeghallgatás keretében döntött. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.
    A tényállás szerint az 53 éves férfi 2019 májusában ismerkedett meg a sértettel, egy debreceni vendéglátóhely üzemeltetőjével, akivel ezután személyesen többször egyeztetett. A vádlott azt állította, hogy ő az egyik államtitkár unokaöccse, ezáltal kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik és pályázati pénz elnyerésében is tud segíteni.
    A vádlott százezer forintot kért arra, hogy hivatalos személyt vesztegessen meg a sikeres pályázat érdekében. "Ennek nyilvánvalóan csak a látszatát keltette, hiszen továbbra sem volt semmilyen hivatalos személlyel kapcsolata. Ekkor valósult meg a befolyással üzérkedés bűntettének tényállása, annak ellenére, hogy a pénzt végül nem kapta meg" - állapította meg a bíróság.
     A döntés nem jogerős, az ügyész a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.


Lap tetejére