RSS Feed

Út az Adriára

mix - 2021. 05. 04. 16:54:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Út az Adriára

A Horvátországba történő beutazás eddig is érvényes négy feltétele egy újabbal bővült, amit tegnap ismertetett a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

Magyar állampolgárok Horvátországba történő beutazásához szükséges feltételek:
1. a határátlépéstől számított 48 óránál nem régebbi negatív SARS-CoV-2 PCR teszt (PCR teszt) vagy az EU-által elfogadott antigén-alapú gyorsteszt felmutatása.
2. a COVID elleni védőoltások megszerzésére vonatkozó igazolás felmutatása, amely tanúsítja, hogy a beutazó a kétdózisú oltások esetében a második dózist, az egy dózisból álló oltások esetén az oltást már legalább 14 nappal korábban megkapta. 
3. a beutazástól számított 180 napon belül elvégzett, de 11 napnál régebbi, SARS-CoV-2 PCR teszt (PCR teszt) vagy az EU-által elfogadott antigén-alapú gyorsteszt felmutatása, amely igazolja, hogy a beutazó átesett a SARS-CoV-2 vírusfertőzésen, vagy orvos által kiadott igazolás arról, hogy a beutazó átesett a COVID-19 betegségen.
4. házi karantén a Horvát Köztársaságba történő beutazáskor, PCR vagy antigén gyorstesztelés lehetőségével, ha a tesztelésre nincs mód, a karantén időtartama 10 nap.
5. az a személy, aki átesett a COVID betegségen (a betegségen való átesettséget orvosi igazolással vagy pozitív PCR teszttel vagy EU-által elfogadott antigén-alapú gyorsteszttel kell igazolni)  és a védőoltások legalább első dózisát felvette, az oltás első dózisát követően 5 hónapig karantén-mentesen és teszt nélkül  beutazhat az országba.
A Horvátországba történő beutazáshoz kizárólag az EU-által elfogadott antigén-alapú gyorstesztet fogadják el. Az EU által elfogadott antigén-alapú gyorstesztek közös listája az alábbi linken érhető el:
https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdf 

Fotó: -a-
Lap tetejére