RSS Feed

Könyv készült a hírhedt sorozatgyilkosról

M. A. - 2021. 05. 03. 8:45:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Könyv készült a hírhedt sorozatgyilkosról

Megjelent Richard Neville-Julie Clarke: A kígyó - Charles Sobhraj élete és bűnei című műve. A Neville-Clarke újságírópáros könyve széles körű kutatómunkán alapuló, exkluzív történetet kínál a hírhedt sorozatgyilkosról, Charles Sobhrajról.

A vietnámi anya és indiai apa gyermekeként született, Franciaországban nevelkedett Charles Sobhraj sehol sem jutott állampolgársághoz, így országról országra, kontinensről kontinensre vándorolva sodródott, miközben rendkívüli intelligenciájának és szexuális vonzerejének köszönhetően egyre több embert vont irányítása alá.

 

Az ördögien karizmatikus férfi útleveleket hamisított, drogokat és drágaköveket csempészett Ázsia-szerte, többször is rács mögé került, de újra meg újra sikerült megszöknie. Ahogy egyre jobban elmerült a bűnözés világában, áldozatokat is hagyott maga után: nyugati turistákat ölt meg a hetvenes évek Ázsiájának „hippiösvényén”, az utána induló nemzetközi embervadászat során pedig az Interpol körözési listájának élére is felkerült.

 

Az igaz történet alapján 2021-ben azonos című minisorozat készült, amely hamarosan a Netflixen is látható. A könyv pedig itt megrendelhető.


Fotó: GABO Kiadó
Lap tetejére