RSS Feed

Zalaegerszegen ezer néző ünnepelt

NS - 2021. 05. 02. 16:25:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Zalaegerszegen ezer néző ünnepelt

A labdarúgó NB I 32., utolsó előtti fordulójában a Zalaegerszeg nulla nullás döntetlent játszott odahaza a Kisvárdával, ezzel kiharcolta a bennmaradást. Így a Budafok mellett alighanem a DVTK lesz a másik kieső.

LABDARÚGÓ NB I
32. FORDULÓ
ZTE–Kisvárda 0–0
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 975 néző. Vezette: Bognár T.
ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!
Szombaton a munka ünnepe érdekelte legkevésbé az embereket Zalaegerszegen, ők inkább a futball ünnepére készültek volna a Kisvárda Master Good ellen. Ugyanis a koronavírus-járvány miatt novemberben, s ugyancsak a szabolcsi ellenfél elleni bajnokin voltak legutóbb szurkolók a ZTE Arénában. Igaz, anno az a 815 néző bosszankodott éppen eleget, mivel a vendégek 2–1-re nyertek, s az akkor még Boér Gábor vezetőedző által irányított kék-fehérek a nyolcadikról a tizedik helyre estek vissza – a Kisvárda pedig (akkor még...) maradt a második a mezőnyben.
Időközben csaknem hat hónap telt el, a járványhelyzet továbbra is része a mindennapoknak, de azért számtalan változás is történt a bajnoki hajrára. Már nem Boér Gábor irányítja a kék-fehéreket, a Kisvárda pedig ideális esetben is az ötödik helyen végezhet az idény végén. S bár az elmúlt fél évben a ZTE FC nem sokat javított helyezésén, a helyzetén annál inkább. A szombati bajnoki előtt ugyanis – ha nem is matematikailag, de – gyakorlatilag eldőlt, hogy a következő idényt is az élvonalban kezdi, mivel az ugyancsak a bennmaradásért küzdő Diósgyőri VTK csütörtökön gól nélküli döntetlent ért el, így a ZTE akár két szerény különbségű vereséggel is befejezheti a bajnokságot. Természetesen nem a miskolciak, sokkal inkább az elmúlt hetekben mutatott teljesítmény is szükségeltetett, hogy a kék-fehérek kedvező pozícióból várhassák az idénybeli utolsó hazai bajnokit. A március végén kinevezett Waltner Róbert vezetőedző irányításával az öt mérkőzésen szerzett tíz pont mellett csak a Bp. Honvéd ellen szenvedett vereséget (0–1), nem mellékesen mindössze három gólt kapott, s szerzett tizenkettőt.
A bennmaradást ünnepelhették tehát a lelátón, de csalódott, aki örömfutballra számított, mert a Kisvárda legutóbbi nyolc bajnokija közül heten legfeljebb egy-egy gól született. Három mérkőzést egyaránt 1–0-ra nyert meg, kettőt egyaránt 1–0-ra veszített el, s kétszer gól nélküli döntetlent ért el. Pedig nemcsak a novemberi vereségért próbált visszavágni a hazai együttes, hanem a március elején elszenvedett 6–1-es vereségért. Igaz, a Magyar Kupa-negyeddöntőben a koronavírus-fertőzések magas száma miatt a kék-fehérek NB III-as csapata utazott el Kisvárdára, s a mérkőzés csúfos véget ért számukra.
Szombaton a hazaiak részéről nyoma sem volt az elmúlt két fordulóban (Budafok 5–0, Puskás Akadémia 4–1) mutatott gólerős teljesítménynek, az első lehetőség a 29. percben (!) adódott a gólszerzésre, de Futács Márkó hét méterre a kaputól nem találta el a labdát. Az első játékrészben a játékosok tanácstalanul ívelgették előre a labdát, illetve a rengeteg pontatlan átadás és a kocogósra vett tempó is unalmassá tette a mérkőzést.
A fordulás után állandósult a ZTE FC labdabirtoklása, minden más azonban változatlan maradt. Talán a visszatérő szurkolók többet érdemeltek volna, máskülönben elcsépelt szólammá silányul, hogy a futball a nézőkért van. Pedig az eseménytelenség közepette már Bobál Dávid távoli próbálkozását is vastaps kísérte, holott a csapatkapitány a kapu mögötti lelátórészen a tizenharmadik sor széktámláit veszélyeztette.
Maradt a gól nélküli döntetlen, amellyel a ZTE FC biztossá tette élvonalbeli tagságát, a Kisvárda pedig azötödik helyre lépett fel. 0–0

Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére