RSS Feed

Pintér Attila kifakadt

NS - 2021. 05. 02. 11:21:35 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Pintér Attila kifakadt

A Ferencváros újra közönség előtt ünnepelhetett, miután 2–1-re legyőzte a Mezőkövesdet a labdarúgó NB I 32. fordulójában. Szerhij Rebrov elmondta, pluszmotivációt jelentett a játékosoknak, hogy visszatértek a Groupama Arénába a szurkolók. Pintér Attila csapata első félidei teljesítményét és Szappanos Pétert is élesen bírálta.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.
„Örülök, hogy az utolsó hazai mérkőzésünket szurkolók előtt játszattuk, ez abszolút pluszmotivációt jelentett a fiúk számára. Jó, hogy a végén sikerült egy gólt szereznünk, hiszen ez nagyobb ünneplésre adott okot. Megérdemelten győztünk, a kapott gól után is láttam a játékosokon az akarást, biztos voltam benne, hogy végül sikerül felülkerekednünk a Mezőkövesden.”
Azt is elmondta, arról nem is tudott, hogy akár pontrekorddal lehet bajnok a Ferencváros. De őt nem is motiválják ezek, nem azért jött ide, hogy rekordokat döntsön meg, hanem hogy mérkőzések és címeket nyerjen.
Pintér Attila azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy nem szokott játékost kritizálni, pláne kifelé, de ezúttal kivételt tesz.
„Egy profi labdarúgó nem tehet ilyet a csapatával. Még ha hozzá is kell tennem, hogy az első félidőben kislányokat és nagyképű embereket láttam a pályán. Az utolsó tizenöt percben elkezdődött valami, a másik félidőben egész jól futballoztunk, voltak helyzeteink. És itt jön az, amivel kezdtem: egy profi labdarúgónak mind a csapata, mind a klubja iránt felelőssége van, és az nem fér bele, amiből kaptuk a gólt. Fel kell mérni a helyzetet, úgy kell eltakarítani onnan a labdát, hogy abból ne legyen veszélyes lehetőség. A közönség elkezdte Szappanos Péter nevét skandálni, és gondolom, úgy volt vele, most megmutatja, hogy milyen labdarúgó. Ez nem fér bele, ez nem profi gondolkodás. Félreértés ne essék, nem egy emberre akarom ráverni, de a nyolcvankilencedig percben ilyet egy profi labdarúgó nem tehet!”
Hozzátette, ettől függetlenül olyan mérkőzést játszottak a Ferencvárossal, amely nézőcsalogató volt.  Leszámítva az első fél órát, amelyben úgy érezte, hogy a játékosok elérve a kitűzött célt, a kérésével ellentétben, hogy felszabadultan játszanak, inkább „felszabadítva” futballoztak. A szünetben történt megbeszélés és a cserék is hozzájárultak ahhoz, hogy a második félidőben az elvártnak megfelelően játszottak.

Fotó: -a-
Lap tetejére