RSS Feed

Költöznek, de titokban

hvg.hu - 2021. 05. 02. 12:09:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Költöznek, de titokban

A XII. kerületi Széchenyi-kilátó melletti egyik panorámás utcában lesz Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea közös otthona – írta a Telex, amely a tulajdonlap és egy ügyvédi felszólítás segítségével beazonosította az épületet. Zajlik a felújítás, nagy a sürgés-forgás.

A Telex megtalálta az ingatlant, ahová információik szerint Mészáros Lőrinc Várkonyi Andreával költözik majd. A ház a XII. kerületi Széchenyi-kilátó környékén van. Magában a házban a tulajdoni lapok tanúsága szerint négy lakás van, együtt közel 500 négyzetméteresek, és hatalmas teraszok is tartoznak hozzájuk. A helyszínen a ház felújítása zajlott éppen.

A négy lakás a tulajdoni lapok szerint korábban is egy kézben voltak, és tavaly novemberben egyszerre cseréltek gazdát, a vevő pedig az Art-Com Kft., melynek tulajdonosa az EKHO magántőkealap. Az EKHO esetében is látszik, hogy a kezelője a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

Hogy tényleg a cikkben tárgyalt ház lesz-e Mészárosék új otthona, arról a Telex elküldte kérdéseit az EKHO Magántőkealapot kezelő Status Capital Zrt.-nek. A cég válaszában közölte, hogy az érdeklődés „a magántőkealapok gazdálkodási körébe tartozó adatokra irányul, amely tárgykör üzleti titoknak minősül, így arról nem áll módjukban információt adni”.

Ám még az alapkezelő válasza előtt kapott a lap egy ügyvédi felszólítást is Várkonyi Andrea jogi képviselőjétől, amelyben felhívták a figyelmet arra, milyen jogszabályokat kell betartani, ha Várkonyi és Mészáros jövőbeli lakóhelyével foglalkoznak, de eközben indirekt módon elismerték azt is, hogy valóban ide fog költözni az ország legvagyonosabb párja. A levélben ugyanis az szerepelt: tudomásukra jutott, hogy Várkonyi jövőbeli otthonáról gyűjtenek információkat és fényképezik azt. (A képeket és a címet végül a Telex a személyiségi jogok védelme miatt nem közölte.)

Fotó: -a-
Lap tetejére