RSS Feed

Paks veri Felcsútot

NS - 2021. 05. 01. 8:07:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Paks veri Felcsútot

A labdarúgó NB I 32. fordulójában a Paks 4–2-re legyőzte odahaza az ezüstéremért hajtó Puskás Akadémiát, és az idényben szerzett 75 góljával gólrekordot állított fel a 12 csapatos érában. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.Bognár szerint a brusztolás hozta meg a sikert.

A Puskás Akadémia trénere, Hornyák Zsolt szomorú volt amiatt, hogy vereséget szenvedett csapata.
„Úgy éreztem, hogy eldönthetjük a második hely kérdését. Így is indult a mérkőzés, aztán ha Slagveer berúgja a második gólunkat, akkor hozzuk a meccset. Sajnos nem így történt, szerencsétlen gólt kaptunk, aztán öngólt, ami kicsit megtörte a csapatot. Éreztem az öltözőben a feszültséget néhány játékoson. Persze sokan közülük még nem játszottak ekkora tétért, mint az ezüstérem. Ezért is próbáltam a meccs után is pozitívan beszélni velük, mert már az sem semmi, hogy idáig eljutottunk. Nem lesz egyszerű, de ha komolyan gondoljuk a második helyet, akkor nyerni kell a Budafok ellen.”

A paksiak vezetőedzője, Bognár György szerint az összkép alapján megérdemelt győzelmet aratott csapata.
„A szünetben is tudtam, hogy megfordítjuk a meccset, azt nem gondoltam, hogy ilyen rossz játékkal. Sok hibás passzunk volt, de nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját, hibára kényszerítettük őket. Ha nem megy a játék, ez a megoldás, a brusztolás hozta meg a sikert.”
Az NSO Tv arról kérdezte: mennyit jelent neki, hogy már 75 gólt értek el a bajnokságban, amivel megdöntötték a Ferencváros vonatkozó rekordját?
„Nagyon sokat. Mindig azt szoktam mondani, hogy lőjük mi a legtöbb gólt. Ehhez mindig hozzáteszik, hogy hány gólt kaptunk, de ki a fenét érdekel, ha mi lőttük a legtöbbet. Felőlem kaphatunk hármat is, ha négyet rúgtunk.”
Végül azt is elárulta, szurkolnak-e hétfőn a Fehérvárnak a kupadöntőben, hiszen a győzelme a Paksnak nemzetközi kupaindulást érne.
„Persze, az egész csapat, de Paks városában mindenki a Fehérvárnak fog szurkolni, mert most ez az érdekünk.”

Fotó: -a-
Lap tetejére