RSS Feed

Eszék - Kleinheisler a hónap játékosa

NS - 2021. 04. 30. 20:28:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Eszék - Kleinheisler a hónap játékosa

A horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság második helyén álló NK Osijek megtartotta a szokásos, bajnoki – a vasárnapi, NK Varazdin elleni – mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Eszéken. Nenad Bjelica vezetőedző a horvátországi labdarúgás anomáliáiról is szólt. Eközben a klub ismertette a hónap játékosa szavazás végeredményét: április legjobbja Kleinheisler László lett.


„Történt, ami történt a legutóbbi, Rijeka elleni találkozónkon (0–0), de ha már folyamatában nézzük, az utóbbi talán tíz mérkőzésünkön mindig olyan játékvezetőket kaptunk, akik zágrábiak vagy környékiek – fogalmazott Nenad Bjelica a pénteki sajtótájékoztatón. – De talán nem is ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a játékosok kölcsönadásával egy klub gyakorlatilag a teljes bajnokságot »lefedi«. Innentől hogyan várhatjuk el, hogy a pontvadászat, mondhatni, szabályos legyen? Mi talán egy-egy labdarúgót tudtunk két másiknak odaadni, illetve Diósgyőrben vannak még tőlünk. Gyakorlatilag most értettem meg, mit is jelentett az, amikor a Dinamo Zagrebnél Zdravko Mamic folyamatosan azt kérdezgette tőlem: »Nenad, kell valami, szükséged van valamire?« Most vált világossá, hogy azzal úgymond elintézhető lett volna minden egy-egy idény során. Viszont mindig azt mondtam, nem, nincs semmire szükségem, hiszen vezettünk 20-30 pontokkal a bajnokságban. A jelenlegi, főleg az év eleje óta történt átigazolások, kölcsönszerződések és más történések alapján sajnálom, hogy a hosszú éveken át nagy barátom, Damir Miskovic, a HNK Rijeka elnöke is beállt abba a sorba, amely nem jó irányba viszi a horvát labdarúgást.”
Az újságírói kérdések során külön témát szolgáltatott Gyurcsó Ádám helyzete is.
„Elhiszem, hogy Ádám nem túlzottan boldog, de van még öt mérkőzés hátra a bajnokságból, ugyanakkor biztosan lesznek változtatások, és minden esélye megvan arra, hogy bizonyítsa, rászolgált az Eszék mezére. Higgyék el, tisztában vagyok a kvalitásaival, mivel ismerem még a lengyel bajnokságból, majd az itteni bajnokságban, a Hajduknál ugyanúgy a szemem előtt játszott.”
Ezekből leginkább annyit lehetett leszűrni, hogy a télen szerződtetett, de azóta egyetlen bajnoki meccsen sem pályára lépő labdarúgónak nincs más feladata, mint bizonyítani vezetőedzőjének, hogy aztán nyáron visszatérjenek arra, miként is alakuljon a további sorsa.
HORVÁTORSZÁG, 1. HNL
32. FORDULÓ, vasárnap
19.05: NK Osijek–Varazdin – élőben az NSO-n!
Az élcsoport: 1. Dinamo Zagreb 71 (30 mérk.), 2. Osijek 67 (31), 3. HNK Gorica 53 (31)

Fotó: -a-
Lap tetejére