RSS Feed

Tartós Crossover-SUV divat

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2021. 05. 01. 9:06:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tartós Crossover-SUV divat

A környezetvédők bánatára 2022-ben is népszerűek maradnak majd a tágas city terepjárók. Ezt bizonyítja a Sanghajban április 28-án zárult nemzetközi gépjármű seregszemle is. Az 1985 óta két évente megrendezésre kerülő kínai mustrát korábban több százezer érdeklődő kereste fel.

Idén a koronavírus-járvány terjedése kapcsán hozott szigorú beutazási intézkedések miatt lényegesen kevesebben csodálhatták meg a közeljövő típusait. A Made in/by China modellekel kívül, a konkurens ázsiai és európai újdonságoknak is fontos bemutatkozási terepe volt az „Auto Shanghai 2021” seregszemle. A Budapesttől bő 8 ezer kilométerre fekvő, mintegy 24 millió lakosú metropolisz utcáiról sem hiányoznak a divatos import verdák. A Porsche, meg a Ferrari a sztár az aranyifjak körében! Igaz mopeddel gyakran fürgébben lehet suhanni a forgalomban.

A gigantikus, tengerparti helyszín {NECC / National Exhibition and Convention Center, 228 Pan Zhong Dong Lu Qingpu Qu} csarnokaiban és a szabadban sok ezer járgány csillogott. A Crossover-SUV módi továbbra is hódít! Emitt a franciák tágas Peugeot 4008-asa tündökölt, amott az Audi, BMW és Mercedes legfrissebb elektromos álomautóiba lehetett becsüccsenni. Természetesen a Volkswagen, a Ford, a Renault, a Citroën, a Volvo márka sem hiányozhatott a szezonnyitó sanghaji buliból, hiszen a küldöldi konszernek komoly munkaadók is a kommunista államban. Kína egyszerre partner és rivális az EU számára, s nem csupán a járműipar területén!

Fotó: -a-
Lap tetejére